5 beste apps om voor je tuinplanten te zorgen (2023)

5 beste apps om voor je tuinplanten te zorgen (2023)

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

De zon laat zich weer wat meer zien en iedereen met een tuin voelt het broeien: de lente. Eindelijk bloeien de bloemen straks weer en kunnen bijvoorbeeld allerlei bloemrijke planten in de tuin zetten om de bijen en andere insecten te steunen. Wist je dat er niet alleen voor je binnenplanten, maar ook voor je tuinplanten erg handige apps zijn? Dit zijn vijf apps om jouw tuin knap helpen houden.

1. Tuin Manager

Zoals je binnen je orchideeën en je cacti op tijd water wil geven, wil je ook dat je planten in de tuin alles krijgen dat ze nodig hebben. In Tuin Manager kun je vastleggen welke planten je zoal in de tuin hebt en vervolgens kun je een soort wekkers zetten die afgaan wanneer het tijd is om de planten water te geven of zelfs te besproeien of bemesten. Je kunt in deze app ook zien waar je dichtbij je huis planten kunt kopen, dus als je een tuincentrum of bloemenwinkel in de buurt wil weten, dan kun je Tuin Manager ook gebruiken. Ben je dol op data, dan kun je je tuinplanten ook meten en in de app bijhouden hoe de groei ervoor staat. Vooral een aanrader als je zonnebloemen plant (en daar is het nu de ideale tijd voor!).

Je kunt de app hier downloaden in de Play Store.

2. Plantengids

Plantengids is erg handig omdat hij je helpt om met de seizoenen te leven. Je kunt in deze gids meer leren over de verschillende soorten planten en wanneer ze bloeien. Daarnaast kun je ook planten zoeken op hun kleur, waardoor je bijvoorbeeld als je nog wat rode planten in je tuin mist kunt zoeken op rode planten voor wat inspiratie in die kleur. Wat wij echter de grootste plus vinden, dat is dat deze app aangeeft of de plant geschikt is voor insecten, zoals vlinders en bijen. Op die manier kun je een nog insectvriendelijkere tuin maken en help je ons ecosysteem een handje.

Download Plantengids in de Play Store.

3. MijnTuin

MijnTuin is een heel leuke app, omdat het eigenlijk een soort social medium is. Je kunt bekenden toevoegen, maar bijvoorbeeld ook onbekende tuinfans volgen. Zo kun je elkaar up-to-date houden over het wel en wee van je tuin, maar ook advies uitwisselen over hoe je die rododendron in leven houdt, of hoe je een knotwilg knot. Je kunt er foto’s op kwijt van je nieuwste aanwinsten uit het tuincentrum (of als stekje) en je kunt dus ook genieten van de foto’s van de planten van andere mensen. Misschien vind je er wel vrienden voor het leven en besluiten jullie een keer samen in de tuin te werken. En als extra kun je in de MijnTuin-app ook nog onderhoudsmededelingen krijgen om je planten op het juiste moment te verzorgen.

Je kunt de app hier downloaden in de Play Store.

4. Home Design 3D Outdoor/Garden

Worden je wortelplanten niet zo blij naast die tomaat en doen je gladiolen het voor geen meter naast je zonnebloemen? Niet elke plant is even geschikt als buurman. Het kan de moeite waard zijn om in de app Home Design 3D Outdoor & Garden een nieuwe tuin te ontwerpen waarbij de planten allemaal de rust en ruimte krijgen die ze verdienen. Ook als je geen problemen hebt met je planten, is deze app alsnog de moeite waard. Het is namelijk best leuk om af en toe even te dromen van een nieuw ontworpen tuin. Of hilarisch om te kijken hoe jouw tuin er millennialstijl uitziet (lees: volledig betegeld). Goed om te weten: een jacuzzi is ook een optie in deze droomapp.

Je kunt de app hier downloaden in de Play Store.

5. Gardroid - Groenten tuin

Als er iets het summum is van goed tuinieren, dan is het wel als je je eigen groenten kunt verbouwen en kunt opeten. Is het je gelukt om een hele bos wortelen te laten groeien, of eet jij vanavond je zelfgekweekte courgette? Lekker bezig. Maar lukt het juist niet zo met je moestuintje, dan is de app Gardroid er voor je potentiële groenten en voor jou. De app toont je de beste momenten om je groenten en fruit te oogsten, geeft tips over hoe je het beter kunt aanpakken en biedt je ook nog allerlei informatie over je alles wat maar je met moestuin te maken heeft. Hoe de temperatuur van invloed is, welke kruiden en groenten het meest populair zijn en zelfs een plantenplanner: het zit allemaal in Gardroid.

Je kunt de app hier downloaden in de Play Store.

Meer apps!

Je vindt elke maandag op Androidworld een Beste apps van de week en elke zondag bespreken we een app in onze rubriek App van de week. Ben je op zoek naar leuke apps, dan ben je dus aan het goede adres op Androidworld. Doorzoek onze grote database aan apps via de links hieronder.

Welke app gebruik jij om je tuin in bij te houden? Waarom? Laat het nu achter in de reacties bij dit artikel.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk