5 beste apps om je sportieve inspanningen in vast te leggen (2023)

5 beste apps om je sportieve inspanningen in vast te leggen (2023)

Laura Jenny

door Laura Jenny

Voor sommige mensen is sporten een ware verslaving: anderen slepen zichzelf met moeite één keer naar de sportschool. Welk type je ook bent, je hebt altijd baat bij een goede fitness-app. Die bieden de nodige motivatie en de data om op te scheppen over je prestaties. Dit zijn onze favoriete apps uit de Play Store om sportieve inspanningen in vast te leggen.

1. C25K

Er zijn veel toffe apps om je hardloopkunsten in vast te leggen, vooral om je naar die 5 kilometer te trainen. Als je dat eenmaal kunt, dan kun je dat namelijk zelf verder uitbouwen (al zijn ook daar weer apps voor). C25K is net als Hardlopen met Evy of Zombies Run 5K een app om je naar die eerste vijf kilometer te trainen. Je vindt in deze app playlists die je kunt gebruiken om lekker op te rennen, maar ook een audio-coach die je stap voor stap vertelt wat je moet doen. Het mooie is dat C25K ook met veel verschillende wearables kan worden gebruikt. Nog meer motivatie dus.

2. Seconds

Of je nou hardloopt, squats doet of een andere individuele sport: met deze app kun je intervaltrainingen doen. Voor veel mensen is dat een goede manier om te sporten, omdat je een x aantal seconden alles geeft, en vervolgens weer wat meer kunt ontspannen, om vervolgens weer alles te geven, en ga zo maar door. Er is muziek te vinden die je hierbij helpt, maar Seconds gebruikt het scherm van je telefoon om een gigantische klok weer te geven en geeft daarbij ook wat instructies bij de training die je doet. Plus: je kunt muziek wel synchroniseren met de app, waardoor je op jouw favoriete nummer kunt sporten in plaats van een typisch sportschool-trancenummer.

3. Strong Workout Tracker

Dit is geen app voor mensen die het rustig aan willen doen, want daarvoor is hij wel echt iets te ‘gymbeast’. Strong Workout Trainer heeft een stoer, zwart design en is bedoeld om zowel je trainingen in de gym vast te leggen als video’s te kijken van hoe je bepaalde oefeningen doet. Het is aan te raden om alsnog een menselijke trainer om advies te vragen als je niet zeker weet of je het goed doet, maar deze app helpt je vervolgens wel om je te herinneren hoe je je lijf moet bewegen om alles uit de oefening te halen wat erin zit.

4. Polar Flow

De Polar-app is een aanrader, vooral als je een sporthorloge van het merk hebt. Daarnaast is er ook een hartritmesensor, die ideaal is voor mensen die op hun hartritme willen trainen. Zo is het trainen op hartslagzones goed om een bepaald doel te bereiken. Voor je warming up kun je trainen op een intensiteit van de helft van je maximale hartslag, wil je echter vet verbranden, dan moet je echt op 60 tot 70 procent van je maximale hartslag gaan zitten. Je kunt met een wearable wel zien wat je hartslag doet, maar veel sporters vinden een hartritmesensor net iets meer accuraat. In de app kun je vervolgens alle data lezen zodat je je workouts steeds meer kunt verbeteren. En natuurlijk zodat je je hardlooprondes met de wereld kunt delen, wat overigens niet voor iedereen altijd een kwestie van opscheppen is: voor velen is het juist een stok achter de deur om hun trainingen te moeten plaatsen op sociale media.

5. Withings Health Mate

Withings Health Mate is met zijn lichte uiterlijk een wat vriendelijker uitziende fitness-app. Hij is vooral ideaal om te gebruiken met de Withings Body Cardio Premium-weegschaal. Zeker als je juist wil afvallen door vetverbranding of wil aankomen door veel aan je spieren te werken, kan deze slimme weegschaal je helpen inzichten te krijgen over je lijf. De Withings-weegschaal is één van de slimste weegschalen op de markt: hij kan je niet alleen inzicht geven in je BMI, maar ook je botmassa. Echt een weegschaal met app om je in detail te helpen met werken aan je gehele gezondheid, in plaats van alleen je sportiviteit. Al gaan die natuurlijk grotendeels hand in hand.

Meer apps!

Je vindt elke maandag op Androidworld een Beste apps van de week en elke zondag bespreken we een app in onze rubriek App van de week. Ben je op zoek naar leuke apps, dan ben je dus aan het goede adres op Androidworld. Doorzoek onze grote database aan apps via de links hieronder.

Welke app gebruik jij om je sportprestaties in bij te houden? Waarom? Laat het nu achter in de reacties bij dit artikel.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk