Binnenkort kan je vermeldingen weghalen uit tweets van anderen

Binnenkort kan je vermeldingen weghalen uit tweets van anderen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Ben je vermeld in een gesprek op Twitter waar je liever geen deel van uitmaakt. Twitter bied je binnenkort een ontsnappingsroute door de vermelding van je account weg te halen. Daarnaast kan je ook alle vermeldingen weigeren voor een periode.

Twitter-vermeldingen

Vermeldingen in tweets zijn een handige manier om de juiste mensen bij een conversatie te betrekken. Gewoon een '@'-teken en iedereen kan nieuwe berichten in de reacties volgen. Al kan je natuurlijk ook vermeld zijn in een tweet wanneer je dat helemaal niet wil, en daarom kan je die vermelding straks weghalen.

Dat nieuws komt uit een tweet van Dominic Camozzi, product designer bij Twitter. Op dit moment is de functie nog in ontwikkeling maar we krijgen al te zien hoe het gaat werken. Als je een vermelding weghaalt dan verdwijnt de linkt naar je account en je ontvangt geen updates meer over het gesprek, maar op dit moment blijft de tekst met jouw profielnaam wel staan. Of Twitter dat later nog gaat veranderen zodat ook de tekst verdwijnt, is niet bekend. Toch is het een verbetering van het huidige systeem, want op dit moment moet je nog manueel vragen om een vermelding te verwijderen.

- Lees verder onder de tweet -

Alle vermeldingen blokkeren

Verder komt het sociale netwerk ook met een systeem voor mensen die jij niet volgt maar die je wel vermelden in een bericht. Als je daar de tag verwijdert, kunnen ze je daarna niet meer vermelden. Aan de andere kant krijgen twitteraars ook de mogelijkheid om zichzelf wat rust te gunnen en alle vermeldingen door andere gebruikers te blokkeren. Dat vermijden van tags werkt dan voor een periode van een dag, drie dagen of een week.

Technisch gezien laat Twitter je dus de tweets van anderen bewerken met het nieuwe systeem om vermeldingen weg te halen, maar een 'edit'-knop voor je eigen tweets, die komt er vooralsnog niet. Ook niet als je besluit om Twitter maandelijks te betalen voor een Blue-abonnement. Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe functies beschikbaar zijn in Twitter.

Stoor jij je soms aan vermeldingen op Twitter en de golf aan reacties waarin je terecht kan komen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel waar je veilig bent voor vermeldingen.

Twitter

Twitter

Dit is de officiële Twitterapplicatie van het bekende sociale netwerk. Je kunt korte berichtjes de wereld insturen of personen een privéberichtje sturen. ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk