Clubhouse: ‘focus ligt op de ontwikkeling van de Android-app’

Clubhouse: ‘focus ligt op de ontwikkeling van de Android-app’

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Vanuit het niets wist Clubhouse enorm populair te worden, met de app kun je in audiochats duiken om gesprekken met anderen aan te gaan. Enkel iOS-gebruikers konden tot op heden met Clubhouse aan de slag. Paul Davidson, medeoprichter van Clubhouse heeft laten weten dat de ontwikkeling van de Android-app prioriteit heeft.

Clubhouse voor Android

Met zijn invite-only sociale media-model wist Clubhouse zich de afgelopen maanden op de kaart te zetten. Clubhouse heeft daarnaast een concept gecreëerd waarmee het zich onderscheid van velen andere sociale media. In plaats van een reguliere tijdlijn kan men via Clubhouse navigeren door een lijst met allerhande ‘audiochats’. In zulke gesprekken is er één gespreksleider. Het is dus niet zo dat iedereen kan spreken – wel kan de gespreksleider bij het gesprek betrekken door ze op het podium toe te laten.

Is het gesprek eenmaal afgelopen, dan kan men dit ook niet meer terugluisteren. Welke gesprekken je kan beluisteren via Clubhouse hangt af van de audiochats die op het moment dat de app geopend is gaande zijn. Voor iOS-gebruikers klinkt dit wellicht als gesneden koek. Op Android ligt dat anders – de applicatie is namelijk niet beschikbaar voor Android: het werd gelanceerd als iOS-exclusieve app.

Ontwikkeling heeft prioriteit

Clubhouse bevestigde in januari dat er gewerkt werd aan een Android-applicatie, een claim die ook wordt bevestigd door Android-ontwikkelaars die Clubhouse heeft aangenomen. Toch bleef het nog enigszins onduidelijk hoeveel prioriteit de Android-app had voor Clubhouse. Uit een gesprek tussen Bill Gates en Paul Davidson, de medeoprichter van Clubhouse, blijkt dat de Android-applicatie voor Clubhouse een ‘top feature’ is.

Binnen het Clubhouse-team zou de prioriteit liggen op de Android-app. Een echte verrassing is het niet – Clubhouse liet in januari namelijk weten dat Android als platform nodig is om wereldwijd te kunnen groeien. Vooral in opkomende markten als India en Afrika zijn Android-telefoons populair door de lagere prijzen, terwijl iPhones door de hogere prijzen minder vaak de voorkeursoptie zijn.

Wanneer Clubhouse voor Android beschikbaar zal zijn, is vooralsnog niet bekend. Vermoedelijk zal er eerst een bètaperiode zijn voordat de applicatie breed beschikbaar komt. Voordat Clubhouse in de Play Store te vinden is, kun je wel alvast lezen waarom de dienst zo populair is en wat je er mee zou kunnen doen. Ben jij van plan om Clubhouse te gaan gebruiken? Laat het weten in de reacties onderaan het artikel.

Clubhouse is een sociaal netwerk net als Facebook en Twitter en bestaat sinds maart 20202. Er is wel een groot verschil tussen Clubhouse en de andere twee grootmacht ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk