‘Meerderheid Belgen wil corona-app gaan gebruiken’

‘Meerderheid Belgen wil corona-app gaan gebruiken’

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Gebruik corona-app

De effectiviteit van een corona-app hangt voor een groot deel af van hoeveel mensen de app willen gebruiken. Hoewel de Belgische corona-app nog in zijn testfase zit, besloten verschillende instanties te onderzoeken in hoeverre de Belgische bevolking bereidwillig is om de corona-app te gebruiken. In het onderzoek van KU Leuven, UHasselt, Universiteit Antwerpen en ULB wordt zoal gevraagd wat de bevolking vindt van de maatregelen die de overheden treffen.

Elke twee weken wordt dit onderzoek uitgevoerd, ditmaal met als bijgevoegd thema de Coronalert-app. Het onderzoek, dat vanaf 8 september plaatsvond, werd ingevuld door 23.000 Belgen. Daaruit zou ditmaal zijn gebleken dat een meerderheid van de Belgische bevolking de corona-app zou willen installeren. Jonas Crèvecoeur van KU Leuven stelt dat ‘twee respondenten op drie’ aangeven dat ze de app willen gebruiken.

Jongere generatie

Wat opvalt is dat de jongere generatie minder geneigd lijkt te zijn om de corona-app te installeren – de oudere deelnemers lijken daar minder moeite mee te hebben. Er wordt wel een voorwaarde aan de installatie gesteld: hij moet veilig zijn, en de privacy moet gegarandeerd zijn bij het gebruik van de app.

Coronalert beschikbaarheid

Momenteel wordt de Coronalert-app door 10.000 Belgen getest, zo werd eerder kenbaar gemaakt door het Interfederaal Comité Testing & Tracing. Hoewel deze testfase niet openbaar is, is het toch mogelijk om de Coronalert-app alvast op je telefoon te installeren. Navigeer daarvoor via deze link naar de Google Play Store. Let wel, het gaat vooralsnog om een app met ‘vroege toegang’.

De kans bestaat dat de ontwikkelaars nog de nodige aanpassingen zullen doorvoeren in de app voor zijn officiële lancering in de week van 28 september. Verwacht wordt dat de app vanaf dat moment voor iedereen beschikbaar is zonder dat er een extra link nodig is. Ben jij van plan de Coronalert-app te installeren? Laat het weten in de reacties onderaan het artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk