Coronavirus: Google Nieuws toont kaart en statistieken van België

Coronavirus: Google Nieuws toont kaart en statistieken van België

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google Nieuws COVID-19-informatie

Google toont nu in een nieuw gedeelte van Google Nieuws, informatie met betrekking tot het coronavirus. Eerder zagen we ook al in Google Maps een kaart met het aantal coronabesmettingen, maar de nieuwe sectie in Google Nieuws in uitgebreider. We krijgen niet een overzicht te zien van de laatste, lokale artikelen over de strijd tegen COVID-19, maar er is ook een gedeelte met kaarten en grafieken. De informatie over België is te zien voor het hele land, maar ook per provincie.

Als je Google Nieuws opent, zie je helemaal bovenaan de optie 'Nieuws over COVID-19'. Als je daarop tikt, kom je in de speciale sectie terecht. Als je even scrollt, krijg je de optie 'Kaarten en statistieken' te zien. Bovenaan kan je dan kiezen om de gegevens van België te bekijken, wereldwijd, of de informatie van andere landen. Vervolgens krijg je de kaart te zien en het aantal gevallen en overlijdens. Je beweegt de kaart door ze met twee vingers aan te raken en ze zo te verslepen.

Gegevens per provincie

Vervolgens kan je tikken op 'Bekijk de laatste gegevens per locatie' om meer gedetailleerde info te krijgen. Je kan dan vrij doorheen de kaart bewegen en je ziet daarbij het aantal besmettingen per gebied wereldwijd. In België kan je zo per provincie het aantal gevallen bekijken door op de regio in kwestie te tikken. Vervolgens verschijnt dan het aantal gevallen, ook in verhouding tot de rest van België en de wereldwijde cijfers. Onderaan zie je ook twee grafieken. Eén met het totaal aantal gevallen en één met het nieuwe aantal gevallen in die provincie.

[readmore articles="209698"]

Alle informatie is gebracht door de John Hopkins University die de cijfers van het aantal coronagevallen wereldwijd al van in het begin verzamelt.

Google Nieuws

Google Nieuws

Google Nieuws is een mooie samenvoeging van Google Play Kiosk en  Google Nieuws & Weer. Door in 2018 verschillende nieuwsdiens ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk