Dit is het beste alternatief voor de wallpaper-app Zedge (met een extraatje)

Dit is het beste alternatief voor de wallpaper-app Zedge (met een extraatje)

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

CREATIVE: Wallpapers, Ringtones and Homescreen

Trouwe Androidworld-lezers weten misschien dat ik Zedge jarenlang heb gebruikt om mijn Androidtelefoon te voorzien van mooie wallpapers en notificatiegeluiden. Sinds de komst van de behoorlijk uitgebreide Google Achtergronden-app op Pixel-telefoons gebruikte ik Zedge niet meer want de Achtergronden-app gaf mij voldoende afwisseling in wallpapers en geluidjes. Totdat ik vorige week CREATIVE tegenkwam...

CREATIVE bevat net als Zedge en vele andere vergelijkbare apps een breed scala aan wallpapers en ringtones maar bevat ook een sociaal aspect vergelijkbaar met het Show Off-topic op ons forum. Je kan namelijk in de editor in de app je eigen homescreen uploaden (inclusief frame van je telefoon) om deze met alle andere CREATIVE-gebruikers te delen. Dat geldt ook voor je ringtones en notificatiegeluiden. Hiervoor dien je wel eerst in te loggen in de app via je Google-account.

De app begint met een startscherm bestaande uit 'The best content of the week', 'Latest exclusive wallpapers', 'Contents' en de editor.

[readmore articles="204101"]

The best content of the week'

'The best content of the week' bevat een selectie van de beste wallpaper, het beste homescreen en de beste ringtone (of notificatiegeluid) van de week. Hoe deze kandidaten geselecteerd worden, is niet duidelijk. Waarschijnlijk zal het aantal likes hiermee te maken hebben.

Latest exclusive wallpapers

In dit onderdeel vind je de nieuwste wallpapers gesorteerd op nieuw, populair en featured. Wallpapers zijn voorzien van categorieën (soort tags) waar je voor nu helaas nog niet op kunt klikken om meteen te filteren. Je kan ze wel via de knop categorieën filteren. Verder kun je ze (do not) liken, aan je favorieten toevoegen en meteen downloaden om deze als achtergrond op je telefoon in te stellen. De wallpapers kun je ook delen.

Contents

In het derde onderdeel Contents kun je wallpapers, ringtones, notificatiegeluiden of complete homescreens van CREATIVE-gebruikers bekijken. De wallpapers zijn ook hier gesorteerd op nieuw, populair en featured en dat geldt ook voor de ringtones.

Je kan hier tevens je eigen wallpapers, ringtones of homescreen uploaden en dat is meteen het leukste onderdeel van CREATIVE. Het uploaden van de wallpapers, ringtones spreken voor zichzelf. Je kiest er eentje uit om te delen, geeft de wallpaper of ringtone een naam en voorziet ze van een categorie (tag). Vervolgens zal CREATIVE de content eerst bekijken en daarna desgewenst goedkeuren.

Het uploaden van je eigen homescreen vergt wat meer werk. Je vult hier namelijk ook gegevens in over je launcher, de gebruikte icon-pack en widgets inclusief Play Store-link zodat anderen deze meteen kunnen downloaden. Daarnaast maak je een template op basis van je telefoon die je ook weer kunt aanpassen op zaken als achtergrondkleur.

Op deze manier kan iedere CREATIVE-gebruiker zijn of haar homescreen op exact dezelfde manier instellen zoals jij dat hebt.

Editor

De geïntegreerde editor geeft je de mogelijkheid om al je afbeeldingen te bewerken. Je kan filters, effecten, teksten en nog veel meer eraan toevoegen. Ringtones, meldingsgeluiden en homescreens kunnen hier ook bewerkt worden.

Meer mogelijkheden

CREATIVE bevat verder een uitgebreide zoekfunctie waar je onder andere kunt zoeken op content van bepaalde gebruikers. Verder is er tab met notificaties en een optie om je profiel aan te passen met linkjes naar diverse platformen. Je ziet hier ook meteen je vrienden en fans en de content die jezelf hebt geüpload.

In de instellingen vind je een nachtmodus gebaseerd op de systeeminstelling, kun je de statusbalk verbergen, notificaties instellen en meer.

De app bevat wel veel advertenties en bepaalde mogelijkheden zoals het aanpassen van een template van je telefoon kun je alleen gebruiken met een Premium-account. Dit account kost € 0,99 per maand of € 4,19 per jaar.

Conclusie

CREATIVE bevat niet alleen een grote verzameling wallpapers, ringtones en notificatiegeluiden maar ook complete homescreens (met informatie over launchers, icon packs, wallpapers, widgets en meer) die je inspiratie kunnen geven om je eigen homescreen mee in te richten. Daarnaast kun je je eigen homescreens uploaden om zo andere CREATIVE-gebruikers te voorzien van informatie. Dat maakt van CREATIVE een redelijk complete app en een uitstekend alternatief voor Zedge, alleen het creëren van widgets ontbreekt nog. Give it a try, zou ik zeggen!

CREATIVE: Wallpapers, Ringtones and Homescreen

CREATIVE: Wallpapers, Ringtones and Homescreen

CREATIVE bevat net als vele andere vergelijkbare apps een breed scala aan wallpapers en ringtones maar bevat ook een sociaal aspect vergelijkbaar met het Show O ..

Apps

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk