Ernstige fouten in laatste Spotify-update: heb jij er last van?

Ernstige fouten in laatste Spotify-update: heb jij er last van?

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Er is een fout met het afspelen van muziek in Spotify. Bij veel gebruikers stopt onverwacht het afspelen van muziek of er zijn plotseling geen knoppen zichtbaar om media te pauzeren of door de nummers te bladeren. De fout komt het meeste voor met telefoons die draaien op Android 12.

Fout met Spotify-update

Er is een fout geslopen in een update van de Spotify-app voor Android. De fout zorgt ervoor dat het afspelen van muziek voor een deel van de gebruikers ernstig wordt verstoord. Spotify-gebruikers berichten op de sociale nieuwsapp Reddit dat er regelmatig onderbrekingen zijn bij het afspelen van muziek of dat er plots geen knoppen zijn om muziek te bedienen.

De fout zorgt voor opmerkelijke zaken op Android die anders niet mogelijk zijn. Door de fout weten Android-telefoons niet dat er muziek wordt afgespeeld en daardoor is het bijvoorbeeld mogelijk om tegelijk muziek af te spelen en en een YouTube-video te bekijken. Wanneer gebruikers de Spotify-app sluiten, dan toont Spotify plots wel dat er muziek wordt afgespeeld en dan kan je die ook bedienen. Dat soms tijdelijk tot de fout opnieuw voorkomt.

Spotify - Muziek en podcasts

Spotify - Muziek en podcasts

Spotify is een populaire muziekapp in Nederland die momenteel wereldwijd 159 miljoen gebruikers heeft waarvan 71 miljoen gebruikers betaalt voor ..

Oplossing in de maak

Spotify is zich bewust van de problemen, dat erkende de muziekapp in een blogbericht. Daaruit blijkt dat het vooral Android 12-gebruikers zijn die het meeste last hebben van de bug. Er wordt ook aan een update gewerkt die de fout moet verhelpen, maar er is in de tussentijd nog geen manier ontdekt waarmee de problemen tijdelijk kunnen worden vermeden.

Het is niet bekend hoe breed dit probleem is verspreid, maar ook op de Androidworld-redactie kregen we hiermee te maken. Op mijn Xiaomi 12X-testtoestel kreeg ik in Android Auto een foutmelding in de Spotify-app. En ook wanneer ik muziek begon af te spelen op mijn telefoon en dan Android Auto start, dan verdwenen bedieningselementen en werd muziek soms onderbroken. Ik dacht oorspronkelijk dat het om een zoveelste Android Auto-fout ging.

Heb jij problemen in Spotify?

Heb jij deze problemen met Spotify ervaren op jouw telefoon? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel. Misschien heb jij een manier ontdekt om de problemen tijdelijk af te wenden? Laat het ons weten in de poll en in de reacties onderaan dit artikel.

Ervaar jij problemen met muziek afspelen in Spotify?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Spotify? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Apps

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk