F1 Grand Prix van Japan: beste apps om Max wereldkampioen te zien worden

F1 Grand Prix van Japan: beste apps om Max wereldkampioen te zien worden

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Als het een beetje meezit wordt Max Verstappen aankomende zondag voor de tweede keer wereldkampioen in de Formule 1. Op het thuiscircuit van Honda kan de 25-jarige Nederlander bij winst, en de snelste raceronde, de titel namelijk veiligstellen. Wil jij niks missen van de Grand Prix van Japan? In dit artikel bespreken we de beste apps om de GP te volgen.

Viaplay

De Nederlandse uitzendrechten voor de Formule 1 liggen sinds dit jaar bij Viaplay. De nieuwe streamingsdienst wordt aangeboden door de Nordic Entertainment Group (NENT) en levert alle beelden uit en over de Formule 1. NENT nam de uitzendrechten voor een gigantisch bedrag over van Ziggo, en heeft als doel om de Formule 1 en andere sporten 'op een geheel nieuwe en moderne wijze' uit te zenden. Of dit helemaal lukt is een tweede, tenzij je haperingen, een lage resolutie en stotterende beelden als 'nieuwe en modern' beschouwt.

Er is namelijk al de nodige kritiek op Viaplay geweest. Naast de vaak eentonige en oninteressante interviews van Stephane, heeft de dienst namelijk veel problemen gekend. Veel mensen klaagden bijvoorbeeld over slecht onscherp beeld, een slechte synchronisatie met het geluid en een vastlopende app. Er werd zelfs een aflevering van Kassa aan gewijd. Eerlijk is eerlijk, het lijk nu wel beter te gaan. Al zijn er nog altijd mensen die problemen ervaren. Ook bij de Viaplay-gebruikers op onze redactie werkt de dienst niet altijd naar behoren. Wel kun je via de Viaplay en de bijbehorende app de race volgen en ook plaatst nemen in de auto van verschillende coureurs. Je ziet dan beelden uit hun 'helm-cam' en zo kun je beter zien hoe zij de race ervaren. De app is hieronder te downloaden, een abonnement op Viaplay kost 13,99 euro per maand. Je kunt hiervoor ook kijken naar onder andere Premier League voetbal, darten en verschillende films én series.

Grand Prix Radio

Via Viaplay kun je overigens ook niet meer luisteren naar het commentaar van racereporter Olav Mol en pitreporter én tandarts Jack Plooij. Wie dit per se wel wil horen, kan overschakelen op Grand Prix Radio. Hier kun je hun namelijk nog wel beluisteren. Tijdens een raceweekend komt Grand Prix Radio namelijk met live commentaar. De app heeft verder iedere dag nieuws uit de Formule 1 en komt ook met updates, achtergrondartikelen, interviews en een eigen podcast.

Ziggo Go 

Voor de mensen die verder niet genoeg kunnen krijgen van Olav en Jack, kunnen terecht bij Ziggo. Op het Ziggo Sport-kanaal komen onder andere Rob Kamphues, Olav Mol, Jack Plooij, Renger van der Zande en Rob van Gameren namelijk met meerdere programma's over de Formule 1. Zo zijn er onder andere voor- en nabeschouwingen van de races, reportages over de sport, meningen van meerdere mensen uit de racewereld en interviews met teambazen, eigenlijk alleen met Gunther Steiner maar toch. Dit alles is te bekijken voor abonnees van Ziggo op sportkanaal 14. Voor hen is het ook mogelijk om dit te kijken in de Ziggo Go-app. Met deze app kun je namelijk online tv kijken op je laptop, smartphone en/of tablet.

F1 TV Pro

F1 TV Pro is de officiële abonnementsdienst van de organisatie van de Formule 1. Op F1 TV Pro kun je, naast alle trainingen, kwalificaties en races van de Formule 1, ook kijken naar onboard-videobeelden van de coureurs. Je kunt daarbij onder andere kiezen om slecht één enkele racecoureur de hele race te volgen. Zo kun je er dus bijvoorbeeld voor kiezen om de gehele race met Alexander Albon mee te kijken. Daarbij krijg je ook toegang tot al zijn boardradio’s. Hiermee beleef je de race dus op een hele andere manier. F1TV Pro biedt verder ook de mogelijkheid om rondetijden, intervals en andere race-informatie te kunnen zien. F1 TV Pro sluit je af voor 64,99 euro per jaar of 7,99 euro per maand.

Wereldkampioen?

Zoals hierboven al gemeld kan Max Verstappen bij winst, inclusief de snelste raceronde, aankomende zondag in Japan voor de tweede keer wereldkampioen worden in de Formule 1. Na Japan volgen er nog vier races. Mocht het in Japan dus niet lukken, dan waarschijnlijk de volgende race in de Verenigde Staten. Hopelijk wordt het kampioenschap in de Formule 1 volgend jaar een stuk spannender. Al zal onze favoriete coureur Vettel niet meer terugkeren. Nu dan maar fan worden van Albon!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk