Flipboard heeft nu ook een donker thema, zo stel je het in

Flipboard heeft nu ook een donker thema, zo stel je het in

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Flipboard is een populaire app nieuws-app en ze heeft nu ook een donker thema gekregen. Hierdoor is het nieuws lezen in de app minder belastend voor je ogen.

Flipboard

Flipboard is een oudgediende in de Play Store en nog steeds mateloos populair als nieuws-app. Naast het lezen van nieuws kun je met Flipboard ook je eigen gepersonaliseerde magazines maken, deze delen met anderen of anderen uitnodigen om ook bij te dragen aan je magazines. De app kun je vanaf nu ook met een donker thema bekijken en dat ziet er goed uit. De app volgt automatisch het systeemthema dat je hebt ingesteld, maar je kunt het thema ook handmatig aanpassen:

  1. Tik op je profiel rechts onderin
  2. Tik op het tandwieltje rechts bovenin om de instellingen te openen
  3. Kies bij 'Thema' een licht of donker thema
Flipboard heeft nu ook een donker thema, zo stel je het in

Waarom een donker thema?

Android heeft sinds Android 10 een systeembrede donkere modus. Je activeert dit thema via de instellingen van je telefoon onder het het onderdeel scherm of display. Apps die dit systeemthema ondersteunen, zullen dan automatisch van kleur veranderen als je het systeemthema aanpast. Een groot voordeel hiervan is dat je je ogen minder belast met wit licht en dat het tegelijk zuiniger met je accu omspringt.

Een heleboel Google-apps kregen al zo'n donker thema en ook andere apps worden voorzien van een donkere of zwart uiterlijk. Dat is mooi, want je zo'n functie pas echt "systeembreed" noemen als echt in alle apps de lichten uitgaan, waaronder apps van derden.

Zien jullie de optie in Flipboard om de donkere modus in te schakelen al? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Flipboard

Flipboard

Flipboard is een oudgediende in de Play Store en nog steeds mateloos populair als nieuws-app. Naast het lezen van nieuws kun je met Flipboard ook je eigen gepersonal ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk