'Google Berichten ondersteunt straks gebruikersprofielen: zo werkt het'

'Google Berichten ondersteunt straks gebruikersprofielen: zo werkt het'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google werkt aan de mogelijkheid om een gebruikersprofiel te maken in zijn Berichten-app. Verder kan je een melding krijgen wanneer een van je contacten Google Berichten begint te gebruiken. Deze twee functies maken al langer deel uit van veel bekende berichtenapps.

Profielen in Google Berichten 

Gebruikers van de sociale nieuwssite Reddit hebben ontdekt dat Google Berichten straks werkt met gebruikersprofielen. Je zal een profiel kunnen personaliseren zodat anderen het kunnen bekijken. Dat is bijvoorbeeld handig in groepsgesprekken, waar profielen jou iets meer kunnen vertellen over de leden van een groep. Hoe een profiel er precies zal uitzien, is nog niet duidelijk.

Als we kijken naar andere berichtenapps die profielen hebben voor hun gebruikers, dan kan je verwachten dat het kan bestaan uit een profielfoto, een bijnaam, een bio en een persoonlijke status. Maar er is dus nog niets concreet over bekend. Je kan de instelling van Google Berichten alvast vinden als je in de instellingen van Android zoekt naar 'Profiel'.

De nieuwe instellingen kan je al vinden, maar ze werken nog niet

De nieuwe instellingen kan je al vinden, maar ze werken nog niet

Meldingen over contacten

Wie naast Berichten ook Telegram gebruikt, zal wel bekend zijn met de meldingen van contacten. In de gelekte instellingen over profielen is een optie gelekt, waarmee gebruikers een melding kunnen krijgen op het moment dat een telefooncontact ineens Google Berichten gaat gebruiken.

Anderzijds is er ook de mogelijkheid om meldingen te ontvangen over updates van contacten. Wat we daarvan mogen verwachten is niet bekend. Het kan om een nieuw statusbericht dat een van je contacten heeft geschreven of een melding die verschijnt wanneer iemand een nieuwe profielfoto heeft ingesteld. Helaas hebben we er op dit moment het raden naar.

Omdat de nieuwe functies voor Google Berichten al zichtbaar zijn in de instellingen van de app, kan Google ze op elk moment van op afstand activeren in een zogenaamde server-side update. Het is nog niet bekend wanner die functies beschikbaar worden.

De populairste artikelen over Google Berichten

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk