Google Berichten krijgt handige swipe-acties à la Gmail

Google Berichten krijgt handige swipe-acties à la Gmail

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

In Google Berichten krijg je makkelijker orde in je app, want Google laat je veeggebaren gebruiken die je zelf kan instellen. Je kan zo sms'jes archiveren of verwijderen door links of rechts te vegen. De functie is alvast beschikbaar voor bètagebruikers.

Swipe-acties voor Berichten

Iedereen kent wel die berichten voor tweestapsverificatie. Je krijgt een code toegestuurd die je dan meteen gebruikt om in te loggen in apps als Outlook of Telegram. Het een handig en veilig systeem, maar Google Berichten maakt het gelukkig makkelijker om al die berichten achteraf op te ruimen.

Het was al langer mogelijk om in de app links en rechts te vegen en zo je berichten te archiveren. Dat is prima voor berichten die je van vrienden krijgt, maar je wil die codes voor tweestapsverificatie het liefste gewoon verwijderen. Je wil ze later niet opnieuw bekijken. 9To5Google heeft ontdekt dat er nu met een Swipe-acties in de instellingen is. Je kan nu een actie instellen voor zowel links als rechts vegen, en het is mogelijk om berichten te archiveren of te verwijderen. Je kan bijvoorbeeld instellen dat je archiveert met een veeg naar links en verwijdert naar rechts.

Beschikbaarheid

De functie is alleen beschikbaar voor een deel van de bètagebruikers, maar mogelijk rolt Google de Swipe-acties nog breder uit. Op dit moment zien we de opties nog niet op onze telefoons. Het is een functie die al langer deel uitmaakt van Gmail en daarom is het logisch dat gebruikers een vergelijkbare ervaring vinden in hun Berichten-app.

Google Berichten kreeg in februari ook een systeem dat emojireacties van iMessage ook in Android ondersteunt. Daarnaast kreeg Berichten dit jaar ook de kritiek dat het privacybeleid te weinig transparant is. Wat vind jij van de Berichten-app en zijn chatfuncties? Gebruik je de app vaak of zit je vaker in apps als WhatsApp of Telegram? Laat het ons weten in de reacties.

Berichten

Berichten

Blijf in contact met vrienden en familie. Berichten van Google is een messenger-app waarmee je sms- en mms-berichten kunt verzenden naar en ontvangen van elke telefo ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk