Google Camera 7.0 gelekt: intuïtieve interface voor de Pixel-telefoons

Google Camera 7.0 gelekt: intuïtieve interface voor de Pixel-telefoons

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Google Camera 7.0

Op het moment van schrijven, maken alle Pixel-toestellen nog gebruik van Google Camera 6.0. Daar zal op korte termijn verandering in komen, met de introductie van de Pixel 4-reeks. Afgelopen week verschenen er meermaals geruchten over de Pixel 4 en Pixel 4 XL. De Pixel 4 XL is zelfs meermaals in een hands-on video verschenen. Naast dat er in deze video’s veel aandacht wordt geschonken aan het ontwerp van de Pixel 4, komt de Camera-app ook met regelmaat in beeld. 9to5Google dook in een uitgelekt APK-bestand van versie 7.0 van de Google Camera-app, om nieuwe functies te ontdekken.

De hondenpoot in het icoontje van de Camera-app verklapt de Dogfood-status

Tot op heden gaat het overigens nog niet om een stabiele versie van Google Camera. In de hands-on video’s, was duidelijk te zien dat het ging om een ‘Dogfood’-app. Deze apps zijn gemaakt om binnen de zoekgigant getest te worden, zodat (eventuele) bugs vroegtijdig worden gevonden. Als je de app wilt installeren, zal je voorlopig even moeten leven met een melding van de Dogfood-app, waar een waarschuwing in staat over de afkomst van de app. Gelukkig is de app daarna prima te gebruiken; in elk geval goed genoeg om een volledig nieuwe interface van de app grondig te kunnen inspecteren.

[readmore articles="202147"]

Fullscreen-preview

Als je op het moment van schrijven een Google Pixel-toestel in eigendom hebt, dan ken je het wel: de zwarte balk onderaan van het scherm. In deze balk vind je onder andere de knop om foto’s en video’s te maken – evenals de camera-preview, de mogelijkheid om naar de selfiecamera te wisselen en de verschillende modi van de camera-app. In plaats van deze in een zwarte balk te plaatsen, heeft Google bij de zevende generatie van de app, ervoor gekozen om alles te laten 'zweven' in een full-screen camera-preview. Daardoor krijgt de app van Google een vrij minimalistisch uiterlijk.

Het uiterlijk van Google Camera 7.0 is een stuk minimalistischer geworden

Geen zin om telkens op een specifieke modus te moeten klikken? Dan kan je overal op het scherm swipen om tussen de modi te wisselen. Een enkele klik op het scherm zorgt er uiteraard voor dat je het beeld scherpstelt op een specifiek object. Daar komt in deze release nog iets bij, wat we eerder al hebben gezien in camera-apps van andere fabrikanten. Zo verschijnt er onder andere een slider om de helderheid van de foto aan te passen. Google heeft er daarnaast een slider geplaatst om in te zoomen op foto’s. Bij de Pixel 4 zou de slider tot maximaal 8x zoom werken, aldus XDA-Developers.

[readmore articles="201108"]

Verplaatste instellingen

Naast de zwarte balk onderin, is er in de huidige versie van de Google Camera-app tevens een balk bovenin aanwezig met verschillende instellingen. Om deze instellingen minder aanwezig te laten zijn, is er gekozen om deze te verplaatsen. Door vanaf boven naar beneden te swipen, opent zich een nieuw menu. Daarin kan je onder andere de aspect-ratio van de foto’s wijzigen. Een ander opvallend punt in de nieuwe camera-app, is te vinden in de instellingen. Je kan namelijk niet meer kiezen voor een exacte (MP) resolutie – je kiest in deze versie van Googles Camera-app namelijk voor ‘Full resolution’ of ‘Medium resolution’.

Wat opvalt, is dat de instellingen behoorlijk op de schop zijn gegaan

Wil je de camera-app alvast uitproberen op je Pixel-telefoon? Dat is mogelijk: APK Mirror heeft het app-bestand op zijn website geplaatst. Let er wel op dat het gaat om een Dogfood-app; de kans is groot dat er bugs aanwezig zijn, die Google pas op het laatste moment oplost. De Google Pixel 4 en 4 XL, worden op 15 oktober verwacht. Vermoedelijk brengt zoekgigant tegen die tijd een Camera-app-update, met de vernieuwde interface. Welke functies de app precies mee zal krijgen, heeft te maken met de telefoon. Zo krijgt de Pixel 4-reeks, voor het eerst meerdere camera’s, waar specieke instellingen voor nodig zijn.

Google Camera

Google Camera

Google Camera is de officiële applicatie voor Android om foto's mee te maken en is voor elk toestel beschikbaar dat op Android 4.4 of hoger draait. Het is onder ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk