Google Chrome krijgt 3 nieuwe widgets: zo activeer je ze al

Google Chrome krijgt 3 nieuwe widgets: zo activeer je ze al

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google werkt aan drie nieuwe widgets voor Google Chrome en ze komen in het Material You-thema. Met de widgets kan je sneller een zoekopdracht, in incognito browsen of Google Lens openen. Je kan de widgets nu al activeren en we leggen hier uit hoe je dat doet.

Chrome-widgets

Sinds Apple widgets heeft omarmt in iOS is Google ook wakker geschud. De Android-ontwikkelaars hechten plots veel meer belang aan widgets. Recent kregen we screenshots te zien van een handige nieuwe Maps-widget en Android Police weet dat Chrome maar liefst drie nieuwe widgets krijgt. Sterker nog: je kan ze al gebruiken als je dat wil.

Allereerst is er een widget die bestaat uit een zoekbalk voor zoekopdrachten in Chrome en een reeks snelkoppelingen. Met een druk op de knop kan je zo een incognitotabblad openen, Google Lens starten of een zoekopdracht uitvoeren via een spraakcommando. Het lijken ons op het eerste gezicht erg nuttige functies en we kunnen ons voorstellen dat je die binnen handbereik wil hebben in widgetvorm.

De tweede nieuwe widget is vergelijkbaar. Hij heeft een wat grotere vorm met een langere zoekbalk en er is een vierde snelkoppeling die leidt naar de bekende dino-game van Chrome. Je weet wel, dat spelletje dat verschijnt wanneer je problemen hebt met je netwerkverbinding. Met deze snelkoppeling kan je de springende Chrome-dino meteen laten verschijnen. En de derde en laatste widget heeft zelfs als enige doel om deze game te openen, alleen voor de echte fans van de Chrome-dino.

Google Chrome krijgt 3 nieuwe widgets: zo activeer je ze al

De drie nieuwe widgets

Zo activeer je ze

Op dit moment zijn de widgets nog in ontwikkeling en dat is er ook aan te zien. Je kan namelijk nergens het formaat aanpassen. Ze bieden wel elk ondersteuning voor een licht en donker thema en ze zijn alvast ontworpen volgens het Material You-thema.

Op dit moment kan je de widgets al ontgrendelen in de widgetkiezer, maar alleen als je de instabiele Chrome Bèta-browser gebruikt. Let erop dat je versie 95 uit de Google Play Store downloadt. Vervolgens moet je twee 'Chrome-flags' activeren, dat zijn experimentele functies. Volg deze stappen:

  1. Installeer Chrome Bèta versie 95 in de Play Store en open de app
  2. Typ in de adresbalk van Chrome de volgende url: chrome://flags en open die webpagina
  3. Bovenaan de zoekbalk van de Chrome-flags-pagina typ je: widget. Bevestig vervolgens
  4. Twee flags verschijnen en kies in elk van de dropdown-menu's Enabled
  5. Tik onderaan op de Relaunch-knop
  6. Ga dan naar het startscherm van Android en houdt een lege plek lang ingedrukt om een widget toe te voegen
  7. Scoll door de lijst heen om bij Chrome Bèta de drie widgets te vinden

Wat vind jij van de nieuwe widgets in Chrome? Ga jij ze alvast gebruiken op je telefoon? Zou je misschien graag andere functies willen zien in een widget van Chrome? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Google Chrome? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk