Google Foto's maakt zijn back-ups minder ingewikkeld

Google Foto's maakt zijn back-ups minder ingewikkeld

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De back-upfunctie van Google Foto's wordt nu minder ingewikkeld omschreven in de instellingen. Het doel van Google is om de back-ups begrijpelijker te maken voor gebruikers en om verwarrende termen weg te halen in de uitleg. Functioneel is er niets gewijzigd.

Google Foto's back-ups

De back-ups van Google Foto's blijven een krachtige functie van de galerij-app. Alleen is het concept van foto's in de cloud opslaan en daarna ruimte vrijmaken op je horloge soms moeilijk om uit te leggen aan gebruikers die weinig voeling hebben met technologie.

Gerelateerde artikelen

Google doet wel een poging om de taal in de instellingen begrijpelijker te maken, dat zegt het in een bericht op zijn supportpagina. Het menu 'Back-up en synchroniseren' is voortaan simpelweg 'Back-up' gedoopt en er zijn nog verwijzingen naar het woord 'synchroniseren' weggehaald. Dat komt omdat Google Foto's niet echt je foto's synchroniseert. Het is niet zo dat de app je originele foto's op al je apparaten synchroniseert, want de app toont alleen de back-ups uit de cloud op deze apparaten. Die kunnen ook van lagere kwaliteit zijn.

Het menu 'Uploadgrootte' is nu 'Back-upkwaliteit' geworden. Verder spreekt Google over back-ups in 'Oorspronkelijke kwaliteit' of 'Opslagbesparing'. Die laatste is de nieuwe naam voor 'Hoge kwaliteit' en 'Opslagbesparing' maakt ook beter duidelijk waar de functie echt voor dient.

Meer info over Google Foto's

Als je nog met vragen zit over Google Foto's, dan is onze infopagina van Google Foto's een goed beginpunt. We beantwoorden daar de meest gestelde vragen en we verwijzen je door naar relevante artikelen die meer informatie bieden. Ontdek onder meer hoe je foto's overzet van en naar Google Foto's, maar ook hoe je krachtige zoekfunctie kan gebruiken, hoe delen werkt en hoe je albums maakt.

Zit je met nog meer vragen, stel deze dan in de vernieuwde Androidworld-groep op Telegram. Merk jij dat Google Foto's soms te ingewikkeld is voor mensen uit jouw omgeving? Laat het ons weten in de reacties.

De populairste artikelen over Google Foto's

Google Foto's

Google Foto's

Google Foto's (Photo's) is de galerij-app te gebruiken op Android, iOS en het web om foto's te beheren en delen. Met een snelle interface en een aantal handige funct ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk