Google Foto's-fout laat oude beelden er misvormd uitzien

Google Foto's-fout laat oude beelden er misvormd uitzien

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Bij een deel van de Google Foto's-gebruikers zien oude foto's van de app er beschadigd uit zodra je ze downloadt. Op de beelden zijn vreemde vlekken te zien, dat melden tal van gebruikers op sociale media. Het blijft wachten op een oplossing van Google.

Google Foto's-fout

De kans bestaat dat jij ook last hebt van deze nieuwe fout in Google Foto's, maar dan zonder het te weten. Niet iedereen downloadt namelijk dagelijks oude foto's van de cloud, en alleen dan kan je de beschadigingen in de beelden opmerken. Er zijn vreemde vlekken, misvormde lijnen en problemen met de kleuren in bepaalde delen van je foto's. Wanneer je dezelfde beelden in de Google Foto's app of op de website bekijkt, zien ze er normaal uit.

De fout wordt aangeklaagd in meerdere draadjes op de sociale nieuwssite Reddit en op het Google Photos Help-forum. (1, 2, 3), maar toch komt ze niet bij iedereen voor. We hebben er bijvoorbeeld geen last van op de redactie. In de berichten omschrijven gebruikers dat de beschadigingen in foto's te zien zijn wanneer je beelden van voor 2014 op allerlei manieren downloadt. Dat gebeurt zowel bij een individuele foto die downloadt, als bij een selectie, maar ook wanneer je gebruik maakt van Google Takeout. Takeout is een tool waarmee je al je Google-gegevens, inclusief foto's en video's in één klap kan downloaden.

Beelden waarop de beschadigingen te zien zijn

Wachten op een oplossing

Op Reddit stellen bepaalde gebruikers die last hadden van de fout dat de problemen inmiddels zijn verholpen, maar dat lijkt niet voor iedereen zo te zijn. Het blijft dus vooral wachten op een oplossing van Google als je bent getroffen door deze bug. Voorlopig is er nog geen reactie van medewerkers op het Google Photos Help-forum. Heb jij last van dit probleem in Google Foto's? Laat het ons dan weten in de reacties.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Google Foto's? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk