Google Home-app werkt nu als gebrekkige afstandsbediening voor Android TV

Google Home-app werkt nu als gebrekkige afstandsbediening voor Android TV

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Je kan in Google Home nu je Android TV en Google TV bedienen met een virtuele afstandsbediening. Eerder was zo'n functie ook al te zien in de Google TV-app, maar dan in een meer uitgebreide vorm. We bespreken het in dit artikel.

Afstandsbediening in Google Home

Ligt de afstandsbediening van je tv net buiten handbereik? Er is niets vervelender wanneer je je heerlijk op de bank ligt. Gelukkig kan je voortaan je telefoon uit je broekzak halen om je Android TV of Google TV-apparaat te bedienen. Dat kan gewoon rechtstreeks vanuit de Google Home-app.

Om de afstandsbediening te vinden open je vanuit Home je tv. Onderaan vind je vervolgens de optie Open afstandbediening. Als je de functie voor de eerste keer gebruikt, dien je je tv en telefoon te koppelen door eenzelfde pincode in te voeren. Vervolgens zie je een grote virtuele touchpad op het scherm. Onderaan is ook nog een home-knop en een Google Assistent-knop, dat weet 9To5Google.

Google Home-app werkt nu als gebrekkige afstandsbediening voor Android TV

Beperkte functies

Eerder heeft Google ook al zo'n virtuele afstandsbediening toegevoegd aan de Google TV-app (voorheen Google Play Films). Alleen heeft die virtuele remote meer functies. Je kan er ook nog het volume mee veranderen of de touchpad omruilen voor pijltjestoetsen. Waarom deze afstandsbediening uitgebreider werkt in Play Films is ons een raadsel, maar we hopen wel dat Google met verbeteringen komt voor de afstandsbediening in Google Home.

Deze functie maakt deel uit van versie 2.46 van Google Home en die wordt nu uitgerold in de Play Store. Op dit moment is de de update nog niet op onze telefoons te zien.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Google Home? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Google Home

Google Home

De Google Home-app is een verzamelplek voor het instellen, beheren en bedienen van hardware als de Google Home, Chromecast en Chromecast Audio. Maar de app kan ook a ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk