Google Home is nu een volwaardige afstandsbediening voor tv's

Google Home is nu een volwaardige afstandsbediening voor tv's

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De Google Home-app kan nu ook werken als een volwaardige afstandsbeding voor televisies die niet op Android TV draaien. Je kan onder meer het volume aanpassen, de lijst met zenders bekijken of een andere HDMI-invoer kiezen. De verandering wordt nu uitgerold.

Google Home tv-bediening

Wie een smart tv heeft met Android TV kan al langer de Google TV-app of Google Home gebruiken als een virtuele afstandsbediening. Dit keer heeft een Google ook een afstandsbediening voor andere smart tv's aangepakt, dat hebben gebruikers van Reddit opgemerkt.

Populaire tv-merken zoals Samsung en LG werken met een eigen smart tv-platform en je kon deze televisies tot voor kort enkel aan- en uitzetten met de Google Home-app van je telefoon. Dankzij een update van Google Home werken deze tv's nu ook met een volwaardige virtuele afstandsbediening. Je kan daar het volume aanpassen, de televisie aan- of uitzetten het volume dempen, er zijn play- en pauzeknoppen, je wisselt van zender of van HDMI-invoer.

Deze interface verschilt ten opzichte van de afstandsbediening voor Android TV-apparaten. De Android TV-afstandsbediening kan namelijk bladeren door de interface, maar dat werkt dus niet op televisies die met een ander platform werken.

Screenshots: 'u/PhilStation' (via Reddit)

Beschikbaarheid

Google had in augustus 2022 aangekondigd dat de bediening van slimme apparaten in Google Home zal worden vernieuwd. De nieuwe afstandsbediening is voor gebruikers via een server-side update verschenen, dat wil zeggen dat ze de Google Home-app niet zelf hebben geüpdatet. Het kan dus enkele dagen duren, alvorens jij deze nieuwe afstandsbediening te zien krijgt. Alle gebruikers die de afstandsbediening al te zien kregen, hadden zich aangemeld voor de Preview van Google Home. We leggen je hier uit hoe jij je kan aanmelden.

Google werkt momenteel aan een volledig nieuw uiterlijk voor de Google Home-app. Daarmee wordt de app compatibel met de nieuwe Matter-standaard voor smarthome-apparaten. In dit interview leer je alles wat je moet weten over Matter. Zie jij alvast de afstandsbediening in Google Home? Laat het ons weten in de reacties.

Google Home is nu een volwaardige afstandsbediening voor tv's

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk