Google rolt deze 2 krachtige nieuwe functies voor Maps uit

Google rolt deze 2 krachtige nieuwe functies voor Maps uit

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google Maps maakt het voor je begint met navigeren, makkelijker om je route te plannen. Verder worden auto's waarbij Google-diensten zijn ingebouwd nu voorzien met functies voor elektrische auto's in Maps. We bespreken wat nieuw is.

Google Maps route plannen

Net voor je begint met navigeren in Maps, krijg je vooraf eerst je route te zien met eventuele alternatieve wegen. Deze wegen zijn aangeduid met een grijze kleur en je als je dat wenst zo'n alternatieve weg kiezen voordat de navigatie start.

Google heeft dat systeem nu verbeterd, dat maakt het in een blogbericht bekend. Je kan elke stap tijdens je route op een kaart bekijken en je ziet daarbij een pijltje bewegen. Tijdens elke stap kan er nieuwe alternatieve route opduiken waar je op kan tikken. De geschatte aankomsttijd en het aantal kilometers wordt dan aangepast en je kan daarna gewoon beginnen navigeren.

De nieuwe routeweergave van Maps

De nieuwe routeweergave van Maps

Google Maps voor elektrische auto's

Elektrische auto's zijn de toekomst en daarom komt Google met nieuwe functie voor zijn Maps-app. Dit keer gaat het om nieuwigheden voor elektrische auto's met 'Google built-in'. Het gaat dus voor alle duidelijkheid niet om Android Auto, maar wel om auto's met Android Automotive of andere auto's met Google-apps. Specifiek om modellen van onder meer: Polestar, Chevrolet, Renault, Volvo, Honda en (binnenkort) Ford.

Google Maps kan voortaan oplaadstops plannen voor kortere ritten. De navigatie-app weet immers de accustatus van je auto en daarom weet ze wanneer opladen noodzakelijk is. Maps kan automatisch de beste stops voorstellen, maar je kan ook zelf een alternatief kiezen.

Daarnaast laat Google je zoeken naar extra krachtige laadpalen. Je kan voortaan in Maps filteren op laadpalen die 150kW ondersteunen of een hoger vermogen. Ten slotte gaat Google in de zoekresultaten bij alle plaatsen weergeven wanner er een mogelijkheid is om je auto op te laden. Als een supermarkt dus over laadpalen beschikt, dan kan je dat in de omschrijving lezen.

Google Maps kondigde woensdag al verbeteringen aan voor Immersive View, dat voortaan ook in Asterdam werkt. Achter de schermen wordt er trouwens ook gewerkt aan functies voor elektrische auto's in de Android-versie van Google Maps. Wat vind jij van alle nieuwe functies? Laat het ons weten in de reacties.

De populairste artikelen over Google Maps

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk