Google Meet laat je nu video-achtergronden instellen, omdat het kan

Google Meet laat je nu video-achtergronden instellen, omdat het kan

Een statische afbeelding als achtergrond instellen in Google Meet, is maar saai. Dat moet Google gedacht hebben toen het aan de slag ging met video-achtergronden. Deze video-achtergronden zijn nu in Google Meet beschikbaar en komen ook naar de Android-app.

Google Meet met video-achtergronden

De optie om de achtergrond tijdens een videogesprek te vervagen of aan te passen krijgt uitbreiding. In de komende weken voegt Google de mogelijkheid toe om je achtergrond te vervangen door video-achtergronden. Video-achtergrondvervanging kan je volgens Google helpen je rommelige kantoor voor de deelnemers te verbergen, en tegelijkertijd de videogesprekken leuker maken.

Er zullen in eerste instantie drie opties beschikbaar komen om uit te kiezen: een klaslokaal, een feest en een bos. Op termijn volgen er meer video's die je als achtergrond kunt instellen tijdens een videovergadering. Of je straks zelf video's kunt uploaden, is niet bekend.

Google Meet laat je nu video-achtergronden instellen, omdat het kan

Beschikbaarheid

Video-achtergronden in Google Meet instellen wordt nu voor desktop uitgerold. In de komende maanden komt de nieuwe functie ook naar de Android-app van Google Meet. Een vereiste is versie 87 van Google Chrome. Zorg er dus voor dat je de nieuwste versie van de browser hebt.

Je kunt Google Chrome als volgt updaten:

  1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer .
  3. Klik op Google Chrome updaten.Belangrijk: Als je deze knop niet ziet, beschik je over de nieuwste versie.
  4. Klik op Opnieuw starten.

Aan de slag met Google Meet

Wil je aan de slag met Google Meet? We hebben al een aantal handleidingen voor het gebruik van Google Meet gepubliceerd. De beginners kunnen terecht bij de artikelen deelnemen aan een Google Meet-videogesprek en een Google Meet-videogesprek starten.

Welke tools gebruiken jullie om te videobellen? Google Meet of één van deze twee veilige alternatieven? En hoe doen ze het op privacygebied? Check hiervoor de keuzehulp van de Autoriteit Persoonsgegevens.

Google Meet
Google Meet is een videoconferencingtool en iedereen met een Google-account kan er gebruik van maken. Je kan een online vergadering met maximaal 100 d ..

Meer info

Lees meer over:
Google Meet

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer

Net binnen

Duitsland onderzoekt of Apple macht misbruik met App Store

De Duitse kartelwaakhond gaat onderzoeken, of Apple een te grote machtspositie heeft in de markten waarin het actief is. Het...

Samsung kondigt virtueel evenement aan op Mobile World Congress

Samsung organiseert op 28 juni tijdens het Mobile World Congress (MWC) van dit jaar een virtuele Samsung Galaxy-sessie. Tijde...

Google Chat heeft nu een verbeterde zoekfunctie, zo werkt het

Google heeft zijn chat-app weer een stukje verbeterd en dit keer is de zoekfunctie aan de beurt. Google meldt dat het zoeken...

Carl Pei: "OnePlus One heeft nog steeds meer dan 300 actieve gebruikers"

In april van 2014 lanceerde het nieuwe OnePlus zijn eerste smartphone, de OnePlus One. Nu zeven jaar later, wordt deze telefo...

Google laat je nu berichten naar bedrijven sturen in plaats van te bellen

Geen zin om te bellen met een bedrijf en dan minutenlang te luisteren naar vervelende wachtmuziek? Google komt met een altern...

Lees meer