Google test met advertenties in de Play Store-zoekresultaten

Google test met advertenties in de Play Store-zoekresultaten

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Apple heeft al op meerdere plekken in de App Store advertenties geplaatst en Google lijkt die strategie nu ook te gaan volgen. De techgigant is namelijk met een test begonnen die advertenties in de Play Store laat zien op een plek waar je het misschien niet snel zou verwachten.

Advertenties in de zoekresultaten

Advertenties in de zoekresultaten is iets dat we kennen van de Google-zoekmachine. Advertenties in de zoekresultaten in de Google Play Store is nieuw. Google test deze advertenties momenteel in versie 33.0.17-21 van de Play Store waardoor een aantal Play Store-gebruikers in plaats van de laatste vier zoektermen op deze plek games ziet. Het gaat om drie games waar de betreffende personen nog nooit naar gezocht hebben of überhaupt iets mee gedaan hebben. In dit geval gaat het om: Summoners War: Chronicles, Call of Duty Mobile Seizoen 10 en Fishdom Solitaire.

Het is niet bekend of de games hebben betaald om op die plek te verschijnen. Het kan ook om suggesties gaan. In ieder geval worden de eerste drie niet in het advertentie-onderdeel in de Play Store getoond, Call of Duty daarentegen wel.

Gerelateerde artikelen

Relevante resultaten

De nieuwste Google Play-systeemupdate bevat 'nieuwe indelingen voor zoekresultaten' en 'Nieuwe functies om je te helpen de apps en games te ontdekken waar u van houdt'. Het lijkt erop dat deze games in de zoekresultaten in de Google Play Store hier iets mee te maken hebben. Hoe dan ook, ze zijn nu niet relevant voor de gebruiker en mogelijk gaat Google hier nog iets in aanpassen. Aan de andere kant is het laten zien van zoekresultaten van apps die inmiddels al door de gebruiker geïnstalleerd zijn ook niet altijd relevant.

Wat vind jij van deze gesponsorde titels in de zoekresultaten in de Google Play Store? Zou je het een probleem vinden om ze daar te zien, of niet? Laat het ons weten in de reacties.

Google test met advertenties in de Play Store-zoekresultaten

Via: 9to5Google

Google test met advertenties in de Play Store-zoekresultaten

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk