Valt de hakbijl voor Google Podcasts?

Valt de hakbijl voor Google Podcasts?

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Als je in de Google-zoekmachine naar podcastafleveringen zoekt, krijg je geen verwijzing meer te zien naar Google Podcasts. Daarnaast heeft de app heeft ook een halfjaar lang geen update meer gezien. Met Googles voorgeschiedenis wordt gespeculeerd over een naderend einde.

Google Podcasts

In 2018 heeft Google zijn Podcasts-app voorgesteld. Podcasts wonnen aan populariteit en Google bracht daarom zelf een eenvoudige app uit met een strakke vormgeving. Google Podcasts verscheen in de zoekmachine voor iedereen die naar podcasts of specifieke afleveringen zocht. De app synchroniseert daarnaast je voortgang in podcastaflevering op al je apparaten.

Sinds kort is het minder goed gesteld met de app, dat merkte Podnews op. Google Podcasts wordt nergens meer vermeld wanneer je naar podcasts zoekt in de zoekresultaten. Een woordvoerder van Google bevestigde tegenover het medium dat Google Podcasts op dit moment werkt "zoals het is bedoeld". Over een foutje is dus geen sprake.

Google Podcasts is nergens meer te bespeuren in de zoekresultaten

Google Podcasts is nergens meer te bespeuren in de zoekresultaten

Podcasts in YouTube?

En iedereen die even een kijkje neemt in de Google Play Store, kan zien dat Podcasts geen update meer heeft ontvangen sinds afgelopen zomer. Dat is vrij lang voor een Google-app. Het wijst er allemaal op zijn minst op dat Podcasts niet geen prioriteit heeft bij Google.

Toeval of niet, maar afgelopen zomer raakte bekend dat YouTube allerlei functies kreeg, waardoor het platform beter geschikt wordt voor het beluisteren van podcasts. Het zou ook niet zo'n gek idee zijn voor Google om podcasts een betere plaats te geven in YouTube of in YouTube Music. Spotify, een grote concurrent voor Googles muziekdienst, pakt de laatste jaren sterk uit met podcasts. Misschien hoopt Google dat een focus op podcasts zijn eigen muziekdienst een extra boost kan geven.

Ongeleid projectiel

We geven het toe: dit is voorlopig pure speculatie. Maar onze redactie volgt lang genoeg het Google-nieuws op de voet, om de bekende patronen van Google te herkennen als het gaat om het ontmantelen van eigen diensten. Enkele maanden geleden noemden we Google bij het stopzetten van Stadia nog "een ongeleid projectiel".

Gerelateerde artikelen

Google Podcasts maakt deel uit van de beste podcastapps volgens onze redactie. Ben jij gebruiker van Google Podcasts en zou jij het erg vinden als de app verdwijnt? Misschien gebruik jij een andere app die je graag wil aanbevelen? Laat het ons weten in de reacties.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Google-apps die verdwijnen en verschijnen? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk