Google Recorder-app krijgt deze 2 geavanceerde functies

Google Recorder-app krijgt deze 2 geavanceerde functies

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google heeft verbeteringen aangekondigd voor de Recorder-app op Pixel-telefoons. Wanneer je geluidsopnames beluistert kan je de afspeelsnelheid wijzigen en ook de transcriptie van opnames is verbeterd. Recorder herkent nu verschillende sprekers.

Google Recorder

Met de aankondigding van de Pixel 7-serie is natuurlijk het nieuws belangrijk dat de telefoons voor het eerst in Nederland te koop zijn. Maar wat nog het meeste telt zijn natuurlijk de features die Google lanceert. We bespreken al veel in ons Pixel 7-aankondigingartikel, maar ook de verbeteringen voor de Recorder-app verdienen aandacht.

Met Recorder maak je geluidsopnames op Pixels en de Pixel 7-serie zijn de eerste telefoons die zullen werken met versie 4.0 van de app. Met die versie kunnen gebruikers de afspeelsnelheid wijzigen als ze een opname beluisteren. De volgende snelheden worden ondersteund: 0,5x, 1,0x, 1,5x, 2,0x en 3,0x.

Labels voor sprekers

Recorder heeft ook al langer een transcriptiefunctie die ingesproken opnames omzet in tekst op je scherm. Dat werkt voor alle duidelijkheid nog niet in het Nederlands, maar Recorder herken wel onder meer het Engels, Frans en Duits. Verder maakt Google de transcripties overzichtelijker, want Recorder gaat nu de verschillende stemmen van sprekers herkennen en de app plaatst ook labels bij de transcriptie. Je kan die labels zelf de naam van de spreker geven. Onder zo'n label van een spreker verschijnt telkens de dingen die hij zegt.

Meer over de Pixel 7 en de Pixel 7 Pro lees je in ons aankondigingsartikel. Google lanceerde donderdag ook de Pixel Watch, zijn eerste smartwatch. Daarnaast heeft het bedrijf ook zijn tablet getoond, die zal werken als een smart display. Googles tablet komt ergens in 2023 op de markt. Wat vind jij nu de interessantste aankondiging van donderdag? Laat het ons weten in de reacties.

We verwachten dat verbeteringen in versie 4.0 van Recorder later ook op andere Pixel-telefoons zullen werken. Je kan de aankondiging van verbeteringen voor Recorder hieronder bekijken in de video van Google.

Recorder

Recorder

De Recorder-app is een nieuwe en zeer slimme app. De app neemt niet alleen audio-opnamen voor je op, het kan ze ook transcriberen. Dat wil zeggen dat ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk