Nieuwe Android-apps in de Google Play Store: week 23 - 2023

Nieuwe Android-apps in de Google Play Store: week 23 - 2023

Laura Jenny

door Laura Jenny

Elke maandag bespreken we in de rubriek 'Beste Android-apps' een selectie aan toffe apps met een hoge score in de Google Play Store. Dit keer bespreken we onder andere een leuke digitale agenda en een grappig muziekspel.

Bumble

Het is een wat omstreden keuze: de enige keer dat we over Bumble schreven ging het erom dat het een van die datingapps is die het niet te nauw neemt met de privacy. Wees je hier dus bewust van, mocht je deze aan terrein winnende datingapp willen proberen. Bumble is ontwikkeld door iemand achter Tinder, maar dan is het grote verschil dat het aan de vrouw is om bij een match het gesprek te beginnen.

De app is in principe al lang in Nederland beschikbaar: sinds 2014, maar pas sinds een paar jaar is het hard aan het gaan met de app. Het is hetzelfde swipen wat je kent uit Tinder, maar dan zijn de vrouwen wat meer aan zet. Het is dus niet zozeer alleen voor relaties of alleen voor one night stands: het is aan jou wat je ermee wil (en natuurlijk aan je match).

Bumble App

Bumble App

Een app die bijna identiek is aan Tinder maar één bijzondere eigenschap heeft. De vrouw moet als eerste chatten, anders verdwijnt de connectie. ..

Picturethis

Picturethis klinkt als een soort Get the Picture-achtig puzzelspel, maar dat is het totaal niet. Het is een app waarmee je planten kunt herkennen. Voor een herken-app had de naam dus wel wat herkenbaarder mogen zijn, maar hij werkt wel als een trein. Niet voor niets is het zo’n populaire app: het heeft meer dan 70 miljoen gebruikers.

Je kunt een foto maken van een plant of bloem en de app vindt er het type erbij en voorziet je van allerlei informatie: de naam, de achtergrond en de verzorgingstips bijvoorbeeld. Zo weet je meteen hoe je voor je nieuwe groene vriend moet zorgen. Het is in het Nederlands beschikbaar, waardoor je ook als Engels niet helemaal je ding is toch verder komt met je planten.

  • Sterren in de Play Store: 4.6
PictureThis - Flower & Plant Identification

PictureThis - Flower & Plant Identification

PictureThis - Plant Identification is een app die planten en bloemen kan herkennen. Het werkt heel eenvoudig, maak een foto van de te herkennen plant en laat de ..

Holy Bible

We hebben het vrij recent natuurlijk over de Ramadan gehad, maar dat is niet de enige geloofsovertuiging waarvoor apps bestaan. Zo is er ook de Holy Bible. Heb je niks met het christendom, dan kun je deze app lekker links laten liggen, maar onder gelovigen is dit een zeer populair exemplaar. Dat komt omdat er dagelijks weer nieuwe content is die je helpt je toe te leggen op de Bijbel.

Het is leuk om bezig te zijn met Bijbel op zo’n digitale manier: je kunt lekker online lezen, krijgt dagelijks nieuwe verzen en je kunt zelfs een bijbelquiz doen om je kennis over deze religie op peil te houden. Er zit ook een offline Bijbel in, dus je kunt ook als er geen data of wifi is toch verder lezen.

  • Sterren in de Play Store: 4.9

Naast de recente bespreking van de Ramadan zijn er natuurlijk ook apps beschikbaar voor andere geloofsovertuigingen. Zo is er bijvoorbeeld de Holy Bible-app. Als het ..

Nothing Weather

We kennen Nothing natuurlijk van de oordopjes en de telefoon, maar stiekem eigenlijk ook van zijn opvallende huisstijl. Het eigen Nothing-lettertype is heel bekend, de fotografie van apparaten met dieren tegen een witte of zwarte achtergrond is heel herkenbaar en dat maakt deze weer-app van het bedrijf erg charmant. Ook als je geen Nothing-telefoon hebt, dan kun je gebruik maken van dit exemplaar.

Zeker met dit weer is de app leuk, want er zijn schattige zonnetjes in te zien. Verder is de app typisch Nothing: minimalistisch, rustig en tegelijkertijd lekker tech en modern. Je kunt er meldingen in ontvangen over het weer en weersvoorspellingen van allerlei grote steden.

Nothing is een bekend merk van oordopjes en telefoons, maar staat stiekem ook bekend om zijn opvallende huisstijl. Het eigen lettertype van Nothing is zeer herkenbaa ..

Heb jij nog goede apptips? Deel ze bij dit artikel.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk