Nieuwe widget van Google Drive wordt uitgerold, heb jij hem al?

Nieuwe widget van Google Drive wordt uitgerold, heb jij hem al?

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Als je regelmatige bezoeker van Androidworld bent, weet je dat Google met Android 12 veel aandacht aan widgets besteed. Alle Google-apps krijgen nieuwe widgets en Google Drive is de volgende in de rij. Zo ziet de widget eruit.

Nieuwe widget van Google Drive

We hebben al veel nieuwe Android 12-widgets voorbij zien komen, en Google heeft onlangs een bijna compleet overzicht van alle varianten in Material You-stijl gepubliceerd. Google Drive heeft nu ook een nieuwe widget en die is te vinden in versie 2.21.417.3.90 van de app.

Hoewel de widget er vrij eenvoudig uitziet, zit ze eigenlijk boordevol met functies. Het grootste deel van de widget is voorzien van een lijst met vijf bestanden. Dat zijn je vijf meest recent bewerkte bestanden uit Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties. Als u op het bestand tikt, wordt de bijbehorende app geopend. Bovenaan is er zoekveld waarmee je direct in Drive kunt gaan zoeken, want het toetsenbord wordt ook meteen worden geopend.

Nieuwe widget van Google Drive wordt uitgerold, heb jij hem al?

Als je wilt, kan je de widget groter maken zodat ze het hele scherm beslaat. Met dit formaat hoef je niet zover te scrollen om bij het juiste bestand terecht te komen. Al met al werkt de widget erg soepel en snel, en ze is ook op telefoons met Android 11 te vinden. Google rolt de nieuwe widget op afstand in dus het kan zeker geen kwaad om even een kijkje nemen tussen de widgets op je telefoon. Als je toch bezig bent, kijk dan ook even naar de nieuwe Google Maps-widget en de nieuwe Google Weer-widgets.

Nieuwe widget van Google Drive wordt uitgerold, heb jij hem al?

Wat zijn widgets?

Een widget kun je zien als een verlengstuk van een app die op je telefoon is geïnstalleerd. Widgets zijn er in allerlei soorten en maten en geven informatie weer zonder dat je de bijbehorende app hoeft te openen.

Zo plaats je zo'n widget op je startscherm:

  1. Tik op een leeg gedeelte op een startscherm en houd dit vast
  2. Tik op Widgets 
  3. Tik op een widget en houd deze vast
  4. Sleep de widget naar de gewenste positie en haal je vinger van het scherm

Zo pas je het formaat van de widget aan:

  1. Tik op een widget op het startscherm en houd deze vast
  2. Haal je vinger van het scherm. Als het formaat van de widget kan worden aangepast, zie je een kader met stippen aan de zijkanten
  3. Sleep de stippen om het formaat van de widget aan te passen
  4. Als je klaar bent, tik je ergens buiten de widget
Google Drive

Google Drive

In Google Drive kun je documenten en content te vinden zijn die je in de Google Cloud hebt staan. Met de app kun je deze content beheren en inzien. Standaard krijg j ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk