Nova Launcher komt met adaptieve pictogrammen in nieuwe vormen

Nova Launcher komt met adaptieve pictogrammen in nieuwe vormen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Nova Launcher-bèta

Nova krijgt een nieuwe reeks adaptieve pictogrammen in de laatste versie van zijn Nova Launcher-bèta (Versie 6.2.14), dat maakt de app zelf bekend. Nova komt al langer met de mogelijkheid om de vorm van icoontjes op het startscherm aan te passen. Je kan zelf een vorm creëren en er zijn daarnaast ook standaardvormen om uit te kiezen. Nu geven de ontwikkelaars van de launcher hun gebruikers meer keuzevrijheid wat die vormen voor pictogrammen betreft.

[readmore articles="202932"]

Je kan de nieuwe icoontjes aantreffen in de laatste bèta via 'Uiterlijk & gedrag' > 'Pictogramstijl' > 'Adaptieve pictogrammen'. Vervolgens zie je een reeks standaard vormen waaruit je kan kiezen, maar als je 'More' kiest krijg je toegang tot het hele pakket. Opvallend zijn de 'Vessel'-vorm, de 'Flower' en de 'Pebble'. Daarnaast heb je nog geometrische vormen zoals twee oriëntaties van de 'Hexagon', de 'Heptagon' en de 'Octagon'. Je hebt ook nog een 'Cropped'-icoontje wat doet denken aan de vorm van een edelsteen.

Natuurlijk kan je in de instellingen voor pictogrammen ook nog steeds ervoor kiezen om oudere pictogrammen om te vormen tot het nieuwe uiterlijk. Zo zorg je ervoor dat al je icoontjes eenzelfde vorm hebben en niet uit de toon valt op je startscherm. Je kan ook de animaties voor adaptieve pictogrammen activeren voor een aangepast effect tijdens het verslepen van apps.

Beschikbaarheid

In de instellingen van de populaire launcher kan je je inschrijven voor de bètaversie van Nova Launcher, en vervolgens krijg je dan een update in de Play Store. Daarnaast kan je ook de laatste versie van de Nova-bètaversie via APK Mirror installeren.

Nova Launcher

Nova Launcher

Nova launcher is een zeer uitgebreide applicatie die het mogelijk maakt het uiterlijk van een Androidtoestel volledig aan te passen. Met talloze opties, ondersteunin ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk