'Zo maak je straks stickers van jezelf in WhatsApp'

'Zo maak je straks stickers van jezelf in WhatsApp'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Ontwikkelaars van WhatsApp werken aan een avatarfunctie en de mogelijkheid om stickers van jezelf in appjes te gebruiken. We krijgen nu screenshots van die persoonlijke stickers te zien, maar de functie is nog niet beschikbaar.

WhatsApp-avatars

In juli schreven we al over een nieuwe WhatsApp-functie waarmee je straks een digitale avatar van jezelf zal kunnen maken. Die avatar kan je personaliseren met onder meer de juiste kleding en jouw kapsel. Je kan het figuurtje daarna gebruiken als jouw persoonlijke vertegenwoordiger in videogesprekken, en je kan ook stickers van jezelf gebruiken.

WaBetaInfo weet nu dat die stickerfunctie op de korte termijn beschikbaar zal zijn, en de avatars in videovergaderingen worden op de langere termijn verwacht. In screenshots kunnen we nu een vrij grote collectie van stickers zien op basis van het avatar. Het systeem doet sterk denken aan de Bitmoji, dat is een app waarmee je al langer stickers kan genereren van een figuurtje dat op jezelf lijkt. Verder zien we ook al in de menu's de mogelijkheid om een avatar als profielfoto te gebruiken.

'Zo maak je straks stickers van jezelf in WhatsApp'

Beelden van de stickers

Avatars in WhatsApp zijn natuurlijk een leuke functie, maar voor Meta, het moederbedrijf van WhatsApp, kan er ook een extra verdienmodel aan verbonden zijn. Het bedrijf zou bepaalde kleren, kapsels en andere persoonlijke kenmerken voor avatars achter een betaalmuur kunnen stoppen. Op die manier kan ze alleen via microstransacties kopen. Op dit moment is er nog niets bekend over zo'n verdienmodel, maar dat komt misschien ook omdat we de bewerkfunctie voor avatars nog niet hebben gezien.

Meer WhatsApp-nieuws

Het is nog niet bekend wanneer deze functie beschikbaar zal zijn voor gebruikers. Recent schreven we ook de mogelijkheid om een tablet te koppelen aan je WhatsApp-account. Er zijn ook drie belangrijke functies ontdekt in de laatste bètaversies van de berichtenapp. En weet je hoe je in WhatsApp kan ontdekken of iemand je blokkeert? We leggen het hier uit.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk