‘Twitter Blue laat je voor 3 dollar per maand tweets ongedaan maken’

‘Twitter Blue laat je voor 3 dollar per maand tweets ongedaan maken’

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Functies waar Twitteraars jarenlang om hebben gevraagd, lijken binnenkort beschikbaar te komen in een abonnementsvorm genaamd Twitter Blue. Een functie om tweets te bewerken is nog niet opgedoken, maar het moet wel mogelijk zijn om tweets binnen een paar seconde na het plaatsen ongedaan te maken.

Abonnement voor Twitter

Twitter wordt mogelijk het eerste sociale medium dat abonnementen gaat bieden aan zijn klanten. Het was al een tijd bekend dat het bedrijf bezig was met het opzetten van een abonnementsdienst. Dat de dienst eraan zat te komen werd eerder deze maand door Scroll CEO, Tony Hail, bevestigd in een tweet. Over de opzet en kosten van het abonnement bleven nog veel details onbekend. Vanuit onverwachte hoek zijn zaterdag de nodige details over het abonnement, dat Twitter Blue zal heten, bekendgemaakt.

Jane Manchun Wong, die zich regelmatig bezighoudt met het uitpluizen van nieuwe functies in apps als Twitter en Instagram, publiceerde in een tweet details over de Twitter Blue-abonnementen. Met het standaard abonnement dat 2,99 dollar zal kosten, krijg je onder andere een collectie-functie die tweets samenvoegt onder de Bookmark Collections. Daarmee kun je je favoriete tweets makkelijker terugvinden.

Het abonnement omvat daarnaast een undo-functie. Twitter wil het daarmee mogelijk maken om je tweets toch niet te plaatsen, bijvoorbeeld als je een fout ontdekt in de tekst of als je de tweet later zou willen plaatsen. Na het sturen van een tweet telt er een timer af die het mogelijk maakt om een tweet ongedaan te maken. Hoelang de timer duurt, is volgens Wong aan te passen in de instellingen van Twitter, met een vrije keuze tussen de 5 en 30 seconden.

Lezen zonder advertenties

Bovenstaande functies zijn vooral gericht op Twitter en spelen in op de behoeften van de gebruikers die veel tijd doorbrengen op Twitter. Veel gebruikers die actief zijn op Twitter, gebruiken het echter als nieuwsaggregrator – een dienst waarbinnen ze de laatste nieuwsartikelen terugvinden. Daar wil het bedrijf met zijn Blue-abonnement eveneens op inspelen. In navolging van de tweet van Haile, is het goed mogelijk dat Twitter Scroll gaat integreren in zijn abonnement. Scroll is een dienst die het mogelijk maakt om artikelen op nieuwswebsites – afhankelijk van of ze zijn aangesloten – te lezen zonder advertenties.

Normaliter dient daar een losstaand abonnement voor te worden afgesloten, maar het is mogelijk dat dit zal zijn inbegrepen bij elk Twitter Blue-abonnement. Zeker zijn we er nog niet van. Navraag van The Verge bij Twitter leverde geen extra informatie op. Het bedrijf gaf aan niet te reageren op de vragen van de website. Voorlopig blijft het daarmee koffiedik kijken hoe de abonnementen van Twitter precies in elkaar zullen steken.

Twitter

Twitter

Dit is de officiële Twitterapplicatie van het bekende sociale netwerk. Je kunt korte berichtjes de wereld insturen of personen een privéberichtje sturen. ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk