Twitter-spraakberichten en Clubhouse-concurrent 'Spaces' onderweg

Twitter-spraakberichten en Clubhouse-concurrent 'Spaces' onderweg

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Twitter gaat inzetten op spraakfuncties in zijn app. 'Spaces' is een functie die doet denken aan het groeiende sociale netwerk Clubhouse en verder zal je ook spraakberichten in DM's kunnen verzenden.

Twitter Spaces

Door conoronamaatregelen brengen mensen wereldwijd meer tijd door thuis. We kunnen minder fysiek afspreken met vrienden thuis of gezellig op café. Het nieuwe sociale netwerk Clubhouse maakt het mogelijk om rechtstreeks met een groep mensen in gesprek te gaan alsof je bij ze in de bar zit. Door prominente figuren zoals Tesla-baas Elon Musk die al op de app actief was, wint het sociale netwerk volop nieuwe gebruikers.

Dat is ook Twitter niet ontgaan en daarom test het nu in India zijn 'Spaces'-functie. Verschillende mensen kunnen via spraak met elkaar in gesprek gaan in een Space, en onderstaand filmpje van Twitter laat alvast zien hoe het werkt. In India wordt de functie alvast getest voor zowel iOS als Android, maar op termijn is het de bedoeling dat ze naar meer landen wordt uitgerold.

Spraakbericht in DM

Verder werkt Twitter ook aan een manier om spraakberichten te sturen in persoonlijke berichten, ook wel 'DM's' genoemd. Je kan dan in een DM tikken op het microfoontje om een stukje audio op te nemen, en als je klaar bent druk je opnieuw op het microfoontje. Daarna kan je eerst je bericht beluisteren alvorens het te verzenden. Ook deze functie is alvast beperkt beschikbaar in India, dat weet Business Insider, maar ook in Brazilië en Japan kunnen mensen er al gebruik van maken.

Wat denk jij van Clubhouse? Maak jij je zorgen om de kritiek rond privacy die de app heeft gekregen, en zou je liever met een alternatief van Twitter werken? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Twitter

Twitter

Dit is de officiële Twitterapplicatie van het bekende sociale netwerk. Je kunt korte berichtjes de wereld insturen of personen een privéberichtje sturen. ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk