Twitter-tip: schakel ondertiteling in voor Twitter Spaces

Twitter-tip: schakel ondertiteling in voor Twitter Spaces

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Twitter Spaces is de eerste dienst die direct de concurrentie aangaat met Clubhouse. In een exclusief groepsgesprek kun je verhalen vertellen, en mensen naar het podium uitnodigen. Wil je zo'n gesprek volgen zonder het geluid erbij, dan kun je nu in Spaces de ondertiteling inschakelen. Wij leggen je uit hoe dat werkt.

Twitter Spaces

Twitter Spaces bouwt voort op het concept van Clubhouse, dat in korte tijd immens populair werd. Een Android-app van Clubhouse laat nog op zich wachten – de concurrentie maakt ‘gretig gebruik’ van de tijd die Clubhouse gebruikt voor het opzetten van zijn Android-app. Twitter ontwikkelde in korte tijd de Spaces-dienst. Facebook aast inmiddels ook op het concept en Spotify zegt actief aan een soortgelijke functie te werken, wat volgens Spotify mogelijk ‘net zo succesvol kan worden’ als Stories zijn geworden op verschillende platformen.

Momenteel is Twitter nog de enige partij met een Clubhouse-kopie en de uitwerking lijkt veel op dat van Clubhouse. In de Spaces vind je bijvoorbeeld bovenaan altijd de sprekers, met onderaan de knop om te vragen of je op het podium mag komen om mee te praten. Andere gebruikers in Spaces zijn – net zoals in Clubhouse – luisteraars. Een nadeel van Clubhouse is dat de dienst niet bruikbaar is voor dove of anders gehandicapten; de app biedt namelijk geen ingebouwde tool om spraak direct om te kunnen zetten naar tekst.

Twitter-tip: schakel ondertiteling in voor Twitter Spaces

Twitter biedt daar in Spaces wel een optie voor, zodat Spaces ook gevolgd kunnen worden zonder geluid. Dit kan handig zijn voor dove of gehandicapte mensen, maar kan ook handig zijn in situaties die erom vragen dat je geen geluid afspeelt via de speakers van je telefoon. Hieronder bieden wij je een stappenplan om de ondertiteling van Spaces in te schakelen.

Ondertiteling inschakelen

Onderstaande stappen gelden voor de Twitter-app op Android. Het is mij niet bekend of Twitter de ondertiteling ook heeft ingeschakeld voor Nederlandse gesprekken. Bij Engelse gesprekken werkte de ondertitelingen zoals verwacht. Let wel, sommige zinnen worden pas laat weergegeven. Daarbij komt het ook regelmatig voor dat Twitter Spaces zinnen aanpast terwijl ze worden getoond, of dat de ondertiteling niet klopt. Perfect is het niet, maar voor de meeste gesprekken in Spaces is dit wel voldoende om ze te kunnen volgen.

  1. Open de Twitter-app op Android
  2. Klik op het Spaces-gesprek in de Fleets-balk
  3. Klik vervolgens op de drie puntjes onderaan
  4. Selecteer Transcripties bekijken

Na het inschakelen verschijnt de ondertiteling automatisch onderaan in beeld. Ben jij van plan om de transcripties van Twitter Spaces in te schakelen? Laat het ons weten in de reacties onderaan het artikel.

Twitter

Twitter

Dit is de officiële Twitterapplicatie van het bekende sociale netwerk. Je kunt korte berichtjes de wereld insturen of personen een privéberichtje sturen. ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk