2 krachtige verbeteringen voor Google Lookout en Geluidsversterker

2 krachtige verbeteringen voor Google Lookout en Geluidsversterker

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Er zijn twee krachtige verbeteringen voor twee toegankelijkheidapps voor Android. Google Lookout kan vanaf nu een omschrijving geven op basis van wat er te zien is op een afbeelding die je kiest. Verder heeft kan de geluidsversterker storende achtergrondgeluiden beter wegfilteren.

Lookout identificeert afbeeldingen

Lookout is een handige begeleidende app voor mensen met een visuele beperking. Ze helpt je namelijk om alles in je omgeving te identificeren met de camera en een stem vertelt dan wat er om je heen is. Er zijn ook speciale functies die je helpen met tekst, in de supermarkt, met teksten en valuta. Google laat je voortaan ook afbeeldingen identificeren, dat zegt het bedrijf in een blogbericht.

Als je de bewuste afbeelding die je wil identificeren opent, dan kan je hem door Lookout laten identificeren vanuit het deelmenu. Kies dan Lookout en meteen begint een stem te spreken. De naam van de afbeelding word voorgelezen, eventuele tekst die zichtbaar is en je hoort een omschrijving. Helaas gebeurt dat nog wel in het Engels. Google gebruikt zijn machinelearningtechnologie om de context van afbeeldingen correct in te schatten. Google stelt dat verder ook de werking is verbeterd van de andere modi in Lookout.

2 krachtige verbeteringen voor Google Lookout en Geluidsversterker

Screenshot met de nieuwe functie van Lookout

Achtergrondgeluid filteren

Wie problemen heeft met zijn gehoor kan gebruik maken van de Geluidsversterker-app van Google. Die pikt geluiden op met de microfoons van je smartphone en speelt ze versterkt af door je headset. Geluidsversterker kan nu beter de storende achtergrondgeluiden wegfilteren zodat deze niet mee worden versterkt. Google heeft ook de interface een nieuw likje verf gegeven.

Er zijn in de afgelopen weken heel wat krachtige verbeteringen voor toegankelijkheidsfuncties in Android uitgerold. Nieuw zijn de labels in de Google Play Store waarmee je makkelijke kan zoeken naar apps die toegankelijk zijn voor specifieke beperkingen zoals gehoorproblemen of een visuele beperking. We spraken ook al over Look to Speak, een app waarmee je praat met je ogen en een fietsnavigatie-app die je laat navigeren door geluiden te volgen.

De populairste artikelen over toegankelijkheid
Lookout

Lookout

Lookout is bedoeld als een hulpmiddel voor mensen die blind of slechtziend zijn. De app kan mensen met een visuele beperking helpen om voorwerpen te identificeren. D ..
Geluidsversterker

Geluidsversterker

Geluidsversterker verbetert de audio van je Android-apparaat via de hoofdtelefoon zodat je op een prettigere en natuurlijke manier kunt luisteren. Gebruik Geluidsver ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk