'Vlaamse stem van Google Maps in ontwikkeling, zo hoor je ze'

'Vlaamse stem van Google Maps in ontwikkeling, zo hoor je ze'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google gaat voor zijn Maps-navigatie een Vlaamse stem introduceren voor de routebegeleiding. Als je de navigatie-app gebruikt kan je de stem nu alvast horen in specifieke gevallen, maar het is niet bekend wanneer ze wordt uitgerold.

Vlaamse stem Google Maps

Google heeft plannen om naast de Nederlandse stem voor navigatie in Maps ook een Vlaamse stem beschikbaar te maken. Een lezer van Androidworld meldde dat hij de stem al op sommige momenten kon horen tijdens het navigeren. Ook op de redactie konden we de Vlaamse stem al aan het werk horen, al gebeurt dat niet elke keer als je navigatie gebruikt.

Onze tipgever Jan merkte tijdens een autorit toevallig op dat zijn Maps-navigatiestem soms met een Vlaams accent sprak. Af en toe werd een zin door de stem uitgesproken waarna weer de bekende Nederlandse stem weerklinkt. Hij stelde vast dat de Vlaamse stem volgens hem te horen is op momenten dat de internetverbinding van zijn telefoon in de auto wegvalt. Hij gebruikte vervolgens de offline navigatie en schakelde mobiele data uit tijdens autoritten en ook dan kon hij de Vlaamse stem horen.

We ontvingen de tip van Jan inmiddels meer dan een maand geleden, maar het is op de redactie nooit gelukt om met deze stappen een Vlaamse stem te horen. Tot we plots afgelopen weekend wel de stem konden horen. Net als Jan omschrijft wisselde een Vlaamse vrouwenstem af met de bekende Nederlandse stem. Al lukte het ons nog niet om de Vlaamse stem te horen bij offline navigatie. Je kan de stem ook niet kiezen in de taalinstellingen van Google Maps.

Beschikbaarheid

Dit alles wijst er mogelijk op dat de Vlaamse stem voor Maps nog in ontwikkeling is en dat een fout er kennelijk voor zorgt dat de stem soms te horen is. Het is alleen niet bekend in welke ontwikkelingsfase dit project is. Volgens Jan spreekt de stem op sommige momenten nog met gebrekkig Nederlands. Het is dus niet bekend wanneer we de stem in de navigatie-app mogen verwachten. Er zijn al langer Vlaamse stemmen voor de Google Assistent.

Hoorde jij de Vlaamse stem al en heb jij misschien wel een manier gevonden waarmee je ze wel continu te horen krijgt? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Bedankt voor de tip, Jan!

Maps: Navigatie en OV

Maps: Navigatie en OV

Google Maps is de applicatie van Google als het gaat om kaarten. Google Maps bevat gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarbij het makkelijk is lokale bed ..

Apps

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk