Naar content
Trending apps
 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

 • Facebook

Trending games
 • Ghostbusters World

 • Asphalt 9: Legends - 2018’s New Arcade Racing Game

 • Pokémon Quest

 • PUBG Mobile

 • Super Mario Run

Trending smartphones
 • Huawei Mate 20 Pro

 • Pocophone F1

 • Samsung Galaxy Note 9

 • Nokia 7 Plus

 • OnePlus 6

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

 • Sony Xperia Z4 Tablet

Nog maar even de website gebruiken

VRT lanceert hun VRT NU-app: nog niet perfect

· 07 augustus 2018

Begin 2017 werd VRT NU, het videoplatform van de openbare omroep, geïntroduceerd. Op de website kan je live kijken naar zenders zoals VRT, CANVAS en KETNET, programma herbekijken. Op 1 augustus lanceerde VRT hun VRT NU-app. Hierdoor kan je programma's herbekijken vanop je smartphone of tablet. Ik heb deze app getest en merkte op dat er nog ruimte is voor verbetering.

VRT NU

Sinds de lancering van VRT NU begin 2017 hebben al meer dan 1,2 miljoen Vlamingen een profiel aangemaakt. VRT Nu is het videoplatform van de Belgische openbare omroep waarbij gebruikers programma’s van één, Canvas en Ketnet kunnen herbekijken. Voorheen kon je enkel gebruik maken van de VRT NU-website om programma’s te bekijken. Hier komt nu verandering in door de lancering van de VRT NU-app. VRT wil hiermee inspelen op veranderend kijkgedrag van hun publiek.

"Met de VRT NU-app spelen we in op het veranderende kijkgedrag van een deel van ons publiek", zegt Peter Claes, algemeen directeur media en productie. "De app is een nieuwe stap in de digitale ontwikkeling van de VRT. Die ontwikkeling is complementair met de belangrijke inspanningen van Telenet en Proximus op het gebied van de televisiedistributie."

"Bij de ontwikkeling van de VRT NU-app hebben we gefocust op eenvoud, snelheid en gebruiksgemak", legt Jan Bruyneel, product manager, uit. "De app die vandaag werd gelanceerd, is een eerste versie. De volgende weken en maanden worden nieuwe functionaliteiten toegevoegd om de app verder uit te bouwen.  De VRT is ook benieuwd naar de feedback van de Vlamingen en wil de suggesties van het publiek meenemen om de app nog meer op punt te stellen.”

De app

Bij het eerste gebruik van de app moet je je eerst registeren. Dit kan je doen door een VRT-account aan te maken of gebruik te maken van je Facebook- of Google-account.

Aanmelding

Hierna opent de app en kan je starten. De VRT NU-app is onderverdeeld in pagina’s home, live kijken en zoeken. Op de 'home' pagina kan je kiezen tussen het tabblad 'meest recent' en 'A-Z'. Bij 'meest recent' krijg je de recentste programma’s te zien die op de verschillende zenders zijn afgespeeld. Bij het 'A-Z' tabblad zie je een opsomming van alle beschikbare programma’s alfabetisch geordend. Rechtsboven kan je de programma’s filteren naar zender.

Op het scherm 'live kijken' kan je kiezen naar welke zender je live wilt kijken. Je hebt keuze uit Een, Canvas en Ketnet.  Bij het Zoeken scherm kan je zelf op zoek gaan naar een programma.

Van zodra je een programma hebt aangetikt, krijg je een overzicht van alle  beschikbare afleveringen van dit programma. Als je een aflevering gekozen hebt, krijg je bovenaan het meer informatie van deze aflevering zoals duurtijd, beschikbaarheidsdatum en korte samenvatting. Dat laatste kan je zien door op de knop ‘Lees meer’ te tikken. De beschikbaarheidsdatum geeft aan tot wanneer je de aflevering kunt bekijken. Na deze datum zal de aflevering niet meer terug te vinden zijn. Als je de aflevering wil starten, tik je op de afbeelding. 

programma

Tijdens het afspelen heb je ook nog enkele functies zoals verbinding maken met je Chromecast en ondertiteling in- en uitschakelen. Tijdens het afspelen kan je terug gaan of verder gaan via de zoekbalk of je kan 10 seconden terugspoelen via het symbool links van de zoekbalk.

afspelen

Google Chromecast -bug

Tijdens het testen miste ik enkele functies en botste ik aan tegen een grote bug. De Chromecast-functie werkt niet goed. Soms lukte het niet om een goede verbinding te maken. Als ik de verbinding terug stopte, speelde de aflevering niet verder of hoorde ik enkel het geluid van de aflevering.

Bij het verbinden van de Chromecast zou het handig zijn dat de aflevering verder afspeelt. Momenteel begint de aflevering op de televisie volledig opnieuw te spelen als je connectie maakt met je Chromecast.

Ontbrekende functies

Binnen de VRT NU-app miste ik toch enkele functie. De functie om tijdens het afspelen 10 seconden terug te spoelen is aanwezig maar om 10 seconden verder te spoelen is niet aanwezig. Dit zal het zoeken binnen een afspelen gemakkelijker maken. Een andere functie die bijvoorbeeld ook bij YouTube aanwezig is, is het onthouden van positie wanneer je het programma gestopt hebt. Handig voor als je op een ander tijdstip verder wil kijken.

Op de website van VRT NU staan ook functies die nog niet aanwezig zijn binnen de app zoals de tv gids en de favorieten functie. Als laatste denk ik ook dat een functie voor databesparing handig kan zijn voor het gebruik van mobiel netwerk. Het datagebruik kan nu nog redelijk oplopen waardoor je databundel snel opgebruikt kan zijn.

VRT NU downloaden

De VRT Nu-app kan je downloaden via de Google Play Store door op onderstaande knop te drukken.

De nieuwste artikelen over VRT NU

Telenet ondersteunt Chromecast binnen hun Yelo Play-app

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (0)
Bezig met laden van reacties...