'WhatsApp krijgt deze typische Instagram-functie'

'WhatsApp krijgt deze typische Instagram-functie'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

WhatsApp krijgt straks veel meer mogelijkheden om teksten te bewerken bij afbeeldingen, video's en gifs. De functies zal niet werken voor gewone tekstberichten. We krijgen alvast een screenshot te zien van de tekstbewerker en het systeem doet ons denken aan Instagram.

WhatsApp-tekstbewerker

Als je vandaag een foto wil delen op WhatsApp, dan kan je zelf een eigen tekst op de afbeelding plaatsen voordat je op verzenden drukt. WhatsApp geeft gebruikers de keuze uit vier verschillende lettertypes en je kan ook een kleur kiezen voor de tekst. WaBetaInfo weet nu dat er een verbeterde tekstbewerker op komst is, dat blijkt uit versie 23.2.0.75 van WhatsApp.

Op dit moment is de functie nog niet actief voor bètagebruikers van der berichtenapp, maar we krijgen al een goed beeld van wat we mogen verwachten. Vergelijkbaar met de functie op Instagram, laat de tekstfunctie voortaan zeven verschillende opties zien voor lettertypes. Je ziet ook op voorhand een soort van voorbeeld bij elk lettertype.

Daarnaast komt er ook een mogelijkheid om tekst uit te lijnen naar links, in het midden of rechts. De namen van de volgende fonts zijn al te zien in de afbeelding: Calistoga, Courier Prime, Damion, Exo 2 en Morning Breeze.

Screenshot van de lettertypes

Screenshot van de lettertypes

Meer WhatsApp-nieuws

Het is nog maar de vraag wanneer de functie voor het eerst beschikbaar wordt bij gebruikers. Vermoedelijk gaan we de nieuwe lettertypes als eerste zien bij een aankomende bètaversie van WhatsApp. Recent raakte bekend dat WhatsApp het mogelijk zal maken om foto's te delen in de oorspronkelijke kwaliteit. De Statusfunctie van WhatsApp zal ook op verteringen kunnen rekenen.

Wist je trouwens dat er ook een manier is om lettertypes te gebruiken in gewone chatberichten van WhatsApp en er zijn zelfs nog andere opties met de tekstopmaak. We gaan er uitgebreid op in in dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over WhatsApp? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk