'WhatsApp laat je straks ook chats uitwisselen tussen tablets'

'WhatsApp laat je straks ook chats uitwisselen tussen tablets'

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De multi-device-functie, waarmee je je WhatsApp-account op meerdere apparaten tegelijk te gebruiken, zal ook naar iPads en Android-tablets komen.

Wat is WhatsApp multi-device?

WhatsApp's multi-device-feature maakt het mogelijk om meerdere apparaten tegelijk verbonden te houden, zonder dat daar een verbinding met de smartphone voor nodig is. Je kan WhatsApp op vier bijbehorende apparaten tegelijk gebruiken, maar je kunt per keer maar één telefoon aan je WhatsApp-account koppelen. Daarnaast kan WhatsApp gebruikt worden als de telefoon uitstaat. Dit was voorheen nog niet mogelijk. End-to-end encryptie blijft bij multi-device gehandhaafd.

'WhatsApp laat je straks ook chats uitwisselen tussen tablets'

Nu is het gerucht bevestigd dat WhatsApp ook werkt aan ondersteuning voor iPads en Android-tablets voor deze functie. Dat blijkt uit informatie die het bedrijf vrij heeft gegeven bij een nieuwe versie van de functie. Dat betekent dus dat je automatisch op zowel een iPad als een Android-smartphone je gesprekken kunt inkijken.

- Lees verder onder de tweet -

Beschikbaarheid

Momenteel is de multi-device-functie beperkt beschikbaar voor bèta-gebruikers van WhatsApp. Zij zien de multi-device onder de optie Gekoppelde apparaten in de instellingen. Wanneer de functie naar de stabiele versie komt, is nog niet bekend. Je leest hier alvast meer over de werking van multi-device en waarom het zo'n veelgevraagde functie is. Zou jij ermee aan de slag gaan? Laat het ons weten in de reacties onder het artikel.

WhatsApp-tips 

Ben je op zoek naar tips voor WhatsApp? Androidworld heeft al vele honderden artikelen over WhatsApp-tips geschreven. Je kan bijvoorbeeld in Nederlandse spraakberichten transcriberen. Dat werkt als volgt. Ben je ineens uitgelogd bij WhatsApp? Dit is er misschien aan de hand. Wil je voorkomen dat mensen je zo maar kunnen toevoegen aan een WhatsApp-groep? Volg dan de eenvoudige stappen in dit artikel. Ben je op zoek naar een andere chatapp? Hier vind je een grote vergelijking tussen WhatsApp, Signal, Facebook Messenger, en Telegram.

Je vindt ons complete WhatsApp tipsoverzicht met alle tips, tricks, uitleg, en howto's over WhatsApp op hier op Androidworld. We passen deze pagina regelmatig aan met nieuwe tips dus is het handig om de pagina aan je favorieten toe te voegen. Zo heb je de laatste tips altijd binnen handbereik.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

Apps

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk