WhatsApp levert dagelijks meer dan 100 miljard berichten af

WhatsApp levert dagelijks meer dan 100 miljard berichten af

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Vroeger was het lastig voor te stellen dat een dienst als WhatsApp ooit zo snel kon groeien – sms-berichten zijn ouderwets en wie geen WhatsApp heeft, valt buiten de boot. Zuckerburg, de CEO van Facebook, wist tijdens een earnings call te vertellen over de explosieve groei van WhatsApp.

100 miljard berichten

Jan Koum zei in 2014, toen hij nog de CEO van WhatsApp was, dat de berichtenapp dagelijks zo’n 50 miljard berichten verwerkte. Inmiddels zijn we zes jaar later en heeft het bedrijf – dat in handen is van Facebook – een flinke groei doorgemaakt. Mark Zuckerburg wist te vertellen dat WhatsApp in zes jaar tijd met 100 procent is gegroeid wat berichtenaantallen betreft, met dagelijks ongeveer 100 miljard berichten die via de dienst verstuurd worden.

WhatsApp levert dagelijks meer dan 100 miljard berichten af

Dat WhatsApp zo snel wist te groeien, heeft voor een deel te maken met het verloop van 2020. Met de coronacrisis houden mensen op afstand contact met elkaar via de berichtendienst en worden er meer berichten verstuurd. Will Cathcart, Head of WhatsApp, spreekt op Twitter eveneens over de groei tijdens de coronacrisis: “Dit jaar hebben we allemaal meer dan ooit vertrouwd op berichtendiensten om onze geliefden te spreken en zaken te doen”, aldus de topman.

WhatsApp-hoogtepunt

WhatsApp haalt door de coronacrisis cijfers die het normaliter enkel weet te behalen gedurende het nieuwjaar, waarbij het nieuwjaar van 2019 en 2020 bovenaan de ranglijsten staat met eveneens 100 miljard berichten. De groei in het aantal dagelijks te versturen berichten heeft enerzijds te maken met een toename van het aantal berichten dat per persoon verstuurd wordt. Aantallen gebruikers zijn daarnaast ook gegroeid, tot 2 miljard gebruikers in 2020; in 2014 ging het nog om 500 miljoen gebruikers.

Zuckerburg heeft tijdens de earnings call van Facebook geen gedetailleerde informatie gedeeld over de aantallen gebruikers per regio. Het is daardoor onbekend over er wellicht regio’s zijn waar een explosievere groei zichtbaar is, bijvoorbeeld door de verschillen in coronamaatregelen. Niet alleen WhatsApp profiteert flink van de coronacrisis, ook diensten als Teams, Meet en Zoom wisten flink hogere gebruikersaantallen en gebruikscijfers te realiseren.

Facebook Messenger

Ondertussen vormt WhatsApp een bedreiging voor zijn in-house concurrent, Facebook Messenger. Hoeveel er de afgelopen maanden gebruikgemaakt is van deze berichtendienst, heeft Facebook niet bekendgemaakt. Of Messenger heeft kunnen profiteren van de coronacrisis is zo goed zeker; in hoeverre dat impact heeft op de gebruikersaantallen of dagelijks verstuurde berichten, heeft de CEO niet laten weten.

WhatsApp levert dagelijks meer dan 100 miljard berichten af

Merk jij ook dat je dagelijks meer gebruikmaakt van diensten als WhatsApp? Zijn er ook andere apps die je meer bent gaan gebruiken door de coronacrisis? Laat het ons weten in de reacties onderaan het artikel.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

Apps

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk