WhatsApp ondersteunt deze telefoons vanaf november niet meer

WhatsApp ondersteunt deze telefoons vanaf november niet meer

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Gebruik je WhatsApp op een oudere Androidtelefoon? In dit artikel lees je welke Android-versies straks niet meer door WhatsApp worden ondersteund.

WhatsApp op oudere Androidtelefoons

WhatsApp is voor velen de belangrijkste app op de telefoon. Appen is zelfs een werkwoord geworden en dat geeft wel aan hoe vaak we deze messenger gebruiken om in contact te blijven met vrienden of familie. Helaas kan WhatsApp niet alle oude versies en telefoons blijven ondersteunen en vanaf 1 november volgend jaar zijn er weer wat wijzigingen doorgevoerd. Dat betekent dus dat je WhatsApp niet meer op een aantal oudere smartphones kunt gebruiken of dat sommige functies op deze telefoons niet meer werken.

Welke telefoons werken straks niet meer met WhatsApp?

Als jouw Android op Androidversie 4.1 (Jelly Bean) of hoger, dan zit je goed. Voor alle telefoons met een oudere Androidversie, dus Android 4.0.4 (Ice Cream Sandwich), stopt per 1 november 2021 de WhatsApp-ondersteuning. Ice Cream Sandwich werd in maart 2012 aangekondigd en dat is inmiddels negen jaar geleden. In dat jaar werden onder andere de LG Nexus 4, de Samsung Galaxy S3, de LG Optimus G en de HTC One X gelanceerd.

iPhone-eigenaren moeten een iPhone hebben die tenminste draait op iOS 10 of nieuwer. WhatsApp zal onder andere de ondersteuning voor de iPhone 4 en 4S stopzetten.

WhatsApp ondersteunt deze telefoons vanaf november niet meer

Samsung Galaxy S3

Vind de Androidversie van je telefoon

Afhankelijk van de telefoon, zijn er verschillende manieren om de Android-versie te vinden.

  1. Open Instellingen
  2. Scroll naar beneden en tik op Info telefoon / Over de telefoon / Telefooninfo
  3. Bij Softwaregegevens staat de Androidversie waar je telefoon op draait
WhatsApp ondersteunt deze telefoons vanaf november niet meer

Wat kun je doen?

Voor de telefoons die op bovenstaande software draaien, zal WhatsApp de ontwikkeling van zijn app stilleggen. Het is dus mogelijk dat sommige functies niet meer werken. Nieuwe functies zullen uiteraard ook niet te gebruiken zijn. Je kan ook geen nieuwe accounts meer aanmaken of bestaande accounts opnieuw verifiëren. De chatapp verwijderen en opnieuw installeren zal dus voor problemen zorgen. WhatsApp is overigens niet de enige reden om een nieuwe telefoon aan te schaffen, ook de beveiliging van deze oude telefoons is allang niet meer op orde. Is het voor jou tijd om een nieuwe telefoon aan te schaffen? Kijk dan eens naar onze koopgidsen en onze koopwijzer.

WhatsApp-tips 

Ben je op zoek naar tips voor WhatsApp? Androidworld heeft al vele honderden artikelen over WhatsApp-tips geschreven. Je kan bijvoorbeeld in WhatsApp Web foto's en video's bewerken met emoji en teksten. Dat werkt als volgt. Wil je nog meer WhatsApp-tips lezen? We beantwoorden in dit artikel de vraag of en hoe je kan zien wie jouw profiel en status op WhatsApp checkt. Wil je voorkomen dat mensen je zo maar kunnen toevoegen aan een WhatsApp-groep? Volg dan de eenvoudige stappen in dit artikel. Ben je op zoek naar een andere chatapp? Hier vind je een grote vergelijking tussen WhatsApp, Signal, Facebook Messenger, en Telegram.

Je vindt ons complete WhatsApp tipsoverzicht met alle tips, tricks, uitleg, en howto's over WhatsApp op hier op Androidworld. We passen deze pagina regelmatig aan met nieuwe tips dus is het handig om de pagina aan je favorieten toe te voegen. Zo heb je de laatste tips altijd binnen handbereik.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk