'WhatsApp laat je straks de taal aanpassen in de instellingen'

'WhatsApp laat je straks de taal aanpassen in de instellingen'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

In WhatsApp komt er een optie om handmatig een taal te selecteren in de instellingen. Momenteel krijg je de app te zien in de taal die op je telefoon staat ingesteld. Je kan je telefoon bijvoorbeeld in het Engels gebruiken en toch Nederlandse menu's zien in WhatsApp.

WhatsApp taal kiezen

Heel wat liefhebbers van Android-telefoons zijn gewend om de taal English (US) te gebruiken op hun smartphone. Zo kan je in bepaalde gevallen sneller met de laatste features van Android en Google-apps aan de slag. Toch heeft het als nadeel dat de menu's van apps daarmee wel in het Engels te lezen zijn en niet in het Nederlands.

Een manier om toch apps in het Nederlands te gebruiken is wanneer apps de optie hebben om een taal te kiezen, los van de systeemtaal van je telefoon. Volgens WABetaInfo is dat precies waar de ontwikkelaars van WhatsApp aan werken. Je zal straks kunnen kiezen uit één van de 60 talen die de berichten-app ondersteunt. Zoals je kan zien in onderstaande screenshots komt er een speciaal pop-up menu van waaruit je een taal kiest.


'WhatsApp laat je straks de taal aanpassen in de instellingen'

Het nieuwe menu in WhatsApp

Android 13-functie

In sommige landen heeft WhatsApp al een gelijkaardige functie, maar WhatsApp wil dit nu voor elke gebruiker beschikbaar maken. Dat gebeurt juist op het moment dat Google ook met Android 13 werkt aan een functie voor ontwikkelaars waarmee zij gebruikers in hun app een taal kunnen laten kiezen. Google maakte dat nieuws bekend bij de onthulling van de eerste developer preview. Het is niet bekend wanneer deze functie voor WhatsApp beschikbaar is gebruikers van de bèta of stabiele versie van WhatsApp.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over WhatsApp? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk