'WhatsApp Web werkt binnenkort zonder verbinding met je telefoon'

'WhatsApp Web werkt binnenkort zonder verbinding met je telefoon'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

WhatsApp werkt aan de mogelijkheid om WhatsApp Web te gebruiken zonder dat je telefoon verbonden moet zijn. Je kan dan tot vier apparaten tegelijk gebruiken met WhatsApp. De functionaliteit verschijnt binnenkort in de bètaversie van WhatsApp.

WhatsApp Web

WhatsApp Web is de versie van WhatsApp die je op je desktop gebruikt vanuit de Chrome-browser. Je telefoon moet verbonden blijven met het internet om de toegang tot je gesprekken te behouden, maar dat verandert binnenkort. WhatsApp werkt al langer aan de mogelijkheid om meerdere apparaten tegelijk te verbinden zonder dat het hoofdapparaat verbonden hoeft te blijven. WhatsApp wil de functionaliteit gaan uitrollen voor bètagebruikers in WhatsApp Web. Op dit moment is de functie nog niet live ook als je de bèta al gebruikt.

We zien alvast in screenshots van het betrouwbare WAbetaInfo dat gebruikers de melding zullen krijgen met het verzoek om de bètaversie van WhatsApp te proberen. Zo kunnen ze de functie testen waarmee ze WhatsApp Web kunnen blijven gebruiken volledig onafhankelijk van hun telefoon.

Functies later toegevoegd

Wanneer deze zogenaamde 'Multi-Device'-feature uiteindelijk beschikbaar wordt voor bètagebruikers, zullen nog niet alle mogelijkheden van WhatsApp Web meteen werken. Het gaat dan om het archiveren en stil zetten en verwijderen van gesprekken of het gebruiken van spraakoproepen. Al deze functies worden later toegevoegd.

Het is nog niet belend wanneer we precies de eerste tekenen van de Multi-Device-functie in de bèta gaan zien. Daarna wordt het ook wachten alvorens de functionaliteit geïntegreerd wordt in de stabiele versie van de app. Krijg jij de mogelijkheid al te zien in WhatsApp? Deel dan jouw screenshot met de redactie via deze weg.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

Apps

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk