YouTube incognito-modus: zo kijk je anoniem video's

YouTube incognito-modus: zo kijk je anoniem video's

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Je kan YouTube gebruiken met een speciale privacymodus. Hierdoor kun je anoniem en ongestoord video's kijken. Zo werkt de incognito-modus in YouTube.

Incognito gaan

De Chrome-browser en Gboard-app hebben een incognito-modus. Deze modus maakt het mogelijk om te browsen en te typen zonder 'sporen' achter te laten. Op deze manier worden pagina's niet opgenomen in de geschiedenis, cookie-opslag en zoekgeschiedenis van de apps. De YouTube-app bevat de optie om handmatig je kijkgeschiedenis en zoekgeschiedenis te wissen. Dit doe je door in je account naar de instellingen en dan naar Geschiedenis en privacy te gaan.

Gerelateerde artikelen

Het is ook mogelijk om in de icognito-modus video's te bekijken. Je hoeft dan niet meer achteraf je kijk- en zoekgeschiedenis telkens te wissen in de instellingen. Hieronder zie je hoe dit in zijn werk gaat.

Stappenplan

  1. Open de YouTube-app op je mobiel
  2. Tik op je profielfoto rechtsboven en tik dan op Instellingen
  3. Tik op Incognito aanzetten
  4. Klaar!

Je ziet nu de melding dat je incognito gaat. Tijdens het bekijken van video's wordt je zoekgeschiedenis nu niet meer opgeslagen. Je ziet ook een zwarte balk onderaan het scherm. Hierin staat dat je incognito bent.

Zwarte balk onderin het scherm

Zwarte balk onderin het scherm

Wat er gebeurt als je incognito browst

Als je de YouTube-app incognito gebruikt, is het alsof je niet ingelogd bent op je account. De activiteiten die je in de app verricht worden dus niet opgeslagen. Daarbij worden de abonnementen, de inbox en bibliotheek in de navigatiebalk verborgen. Alleen de zoekfunctie en de Home- en Trending-tab kun je in deze modus gebruiken. Daarnaast gaat je profielfoto ook op privé, er is alleen een incognito-icoontje te zien. Een reactie plaatsen of abonneren op een kanaal is hier overigens niet mogelijk. Daarvoor moet je ingelogd zijn.

Via het incognito-icoontje rechtsboven in de app kun je de incognito-modus weer uitschakelen. Zodra je de incognitostand uitzet, worden je zoek- en kijkgeschiedenis uit je incognitosessie gewist. Je keert terug naar het account dat je het laatst hebt gebruikt voordat je de incognito-modus aanzette.

Privé is overigens niet helemaal privé. De incognito-modus kan namelijk niet voorkomen dat je internetprovider, je werkgever of je school ziet wat je in de app allemaal hebt bekeken.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk