Android Auto 8.7 uitgerold: een ironische update

Android Auto 8.7 uitgerold: een ironische update

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google rolt een nieuwe versie van Android Auto uit. Met versie 8.7 zijn er verbeteringen voor de nieuwe Coolwalk-interface. Alleen is die nog steeds niet breed beschikbaar bij gebruikers van Android Auto.

Android Auto 8.7

Tijdens de CES-technologiebeurs in Las Vegas pakte Google groots uit met de beschikbaarheid van de nieuwe Coolwalk-interface van Android Auto. We kregen ook meer informatie over nieuwe functies, waaronder de mogelijkheid om via WhatsApp te bellen.

Dat klinkt mooi, maar de realiteit wil dat Coolwalk nog steeds niet beschikbaar is voor de meeste gebruikers van Android Auto. Volgens 9To5Google is de update gearriveerd bij een klein deel van zijn lezers. Androidworld peilt op dinsdagavond in zijn AW Poll hoe het gaat met de verspreiding van de nieuwe interface in Nederland en België.

Gerelateerde artikelen

Versie 8.7 van Android Auto is update die een zeker ironie afstraalt, want ze bevat verbeteringen voor de Coolwalk-interface, zoals we al schreven toen de bètaversie verscheen. Niet Storen werkt na deze update beter op Android Auto, er zijn fouten opgelost en het donker thema werkt nu onafhankelijk van het thema dat je op je telefoon gebruikt.

Android Auto Coolwalk op verschillende schermformaten

Android Auto Coolwalk op verschillende schermformaten

Wachten op Coolwalk

Er is helaas geen manier om de Coolwalk-interface in Android Auto te forceren, zoals we in dit artikel al uitgebreid hebben besproken. Google rolt de nieuwe interface uit als een zogenaamde server-side update. Dat betekent dat de software gefaseerd en van op afstand bij een grotere gebruikers wordt geactiveerd. Google kan op die manier in de tussentijd zoveel mogelijk fouten in de software wegnemen, zonder dat meteen alle gebruikers met problemen te maken krijgen. Toch neemt dat proces dus meer tijd in beslag dan velen hadden verwacht.

Houd Androidworld deze week in de gaten voor de wekelijkse AW Poll over Android Auto Coolwalk. Kijk jij ernaar uit om de interface met zijn verbeterde weergave op grote schermen te kunnen gebruiken? Laat het ons weten in de reacties.

Android Auto 8.7 uitgerold: een ironische update

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Auto

Dit vind je misschien ook leuk