Ernstige Android-Auto-problemen met Samsung Galaxy S23

Ernstige Android-Auto-problemen met Samsung Galaxy S23

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Als je een telefoon uit de Samsung Galaxy S23-serie gebruikt, dan bestaat de kans dat je problemen ervaart met Android Auto. Sommige telefoons willen niet draadloos verbinden in de auto. Het probleem doet sterk denken aan gelijkaardige problemen met de S22-serie vorig jaar.

Samsung Galaxy S23-probleem

Dan heb je een hagelnieuwe Galaxy S23 en dan wil hij niet verbinden met je auto. Het is wat een groep kopers overkomen is, dat blijkt uit berichten op Reddit. Het probleem kan in principe alle telefoons uit de Galaxy S23-serie treffen.

Gebruikers melden vooral problemen met het draadloos verbinden via Android Auto en na de autorit hebben de telefoons ook moeite om via bluetooth met andere apparaten te verbinden. In veel gevallen ontbreken toestemmingen waardoor de telefoon naar behoren met Android Auto kan verbinden.

Déjà vu

Deze softwarefouten komen uiteraard niet bij alle gebruikers voor, maar het wordt wel door heel wat mensen gemeld. We krijgen ook een déjà vu-gevoel, omdat er vorig jaar ook ernstige softwarefouten waren met Android Auto en de Galaxy S22-serie. Die hebben tot enkele maanden na de lancering aangehouden, toen Google vorig jaar in de zomer met een oplossing kwam. Bij de S22-serie kwamen de problemen ook voor wanneer je de telefoon via usb-c met de auto verbond. Men kreeg toen een zwart scherm te zien in de auto en verder niets.

Gebruikers hebben voorlopig nog geen oplossing gevonden voor de bugs. Het is ook niet duidelijk of de oorzaak van deze nieuwe fouten ligt bij Samsungs software of bij Android Auto. Je kan in ieder geval in dit forumdraadje van Google een melding schrijven als jij gelijkaardige problemen ervaart. Laat het ons ook weten in de reacties onderaan dit artikel.

De populairste artikelen over de Samsung Galaxy S23-serie

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Auto

Dit vind je misschien ook leuk