10 beste apps om laadpalen in de buurt te vinden

10 beste apps om laadpalen in de buurt te vinden

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Lekker op pad met de elektrische auto, geeft hij aan dat hij ‘dorst’ heeft. Thuis weet je precies waar je je auto van wat verse elektriciteit kunt voorzien, maar hoe zit dat onderweg? Met deze apps heb je snel een plek gevonden om wat elektriciteit bij te tanken.

Laadpaal-apps

Er zijn enorm veel apps voor elektrische auto’s op de markt. Bij sommige varianten moet je de laadpas van de aanbieder gebruiken om alle functies te kunnen zien, maar je kunt bijvoorbeeld ook op Apple Kaarten en Google Maps zien waar je laadpalen kunt vinden. Dit zijn de beste apps om snel een laadpaal in de buurt te vinden, zodat je vlug weer onderweg kunt.

1. Google Maps

We noemden het net al, maar je kunt deze twee landkaarten- en navigatie-apps ook heel goed gebruiken om een laadpaal voor je elektrische voertuig te vinden. Je kunt in Google Maps zoeken met de term ‘charging station’ om je dichtstbijzijnde stroompunt voor de auto te lokaliseren.

10 beste apps om laadpalen in de buurt te vinden

2. Shell Recharge

De app NewMotion is ooit overgenomen door Shell en luistert naar de naam Recharge. Deze app is handig als je een Shell-tankpas hebt, maar zonder die pas werkt het ook. Je kunt dankzij filters snel de laders die beschikbaar zijn vinden. Er zijn honderdduizenden laadpalen in deze app te vinden, inclusief een indicatie van hoeveel de stroom kost.

10 beste apps om laadpalen in de buurt te vinden

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Auto

Dit vind je misschien ook leuk