Dit is waarom jij de Android Auto Coolwalk-interface nog niet hebt

Dit is waarom jij de Android Auto Coolwalk-interface nog niet hebt

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google heeft de Coolwalk-interface officieel aangekondigd voor gebruikers van de stabiele versie van Android Auto. Toch is de kans groot dat jij de nieuwe interface nog niet kan zien in je auto en dat heeft te maken met de manier waarop Google de nieuwe interface uitrolt. We leggen het uit.

Android Auto Coolwalk-update

De Coolwalk-interface voor Android Auto is de grootste update in jaren. Je kan namelijk aan de slag met een gesplitst scherm dat aparte vensters heeft voor een mediaspeler en meldingen: ideaal voor wie een groot scherm heeft in de auto. Het is alleen minder ideaal dat heel wat gebruikers die nog steeds wachten op de bewuste update.

Gerelateerde artikelen

Hoewel de nieuwe interface in principe is aangekondigd voor gebruikers die de stabiele Android Auto-software gebruiken, blijft Coolwalk een zogenaamde 'server-side' update die door Google wordt uitgevoerd. Dat wil zeggen dat Google zelf op een gegeven moment de software op jouw telefoon beschikbaar maakt, ongeacht welke versie van Android Auto jij gebruikt. Dat breder beschikbaar maken van Coolwalk gebeurt momenteel mondjesmaat.

Coolwalk op verschillende formaten van schermen

Coolwalk op verschillende formaten van schermen

Vrees voor softwarefouten

Google kiest voor zo'n server-side-update uit vrees voor ernstige softwarefouten. Naarmate er mensen met Coolwalk aan de slag gaan, is de kans ook groter dat er nieuwe fouten worden ontdekt. De ontwikkelaars van Android Auto willen zoveel mogelijk vermijden dat een grote groep gebruikers tegen bugs aanlopen.

Op dit moment wordt er ook nog achter de schermen gewerkt aan oplossingen voor allerhande softwarefouten en meer stabiliteit. Zo werd recent bètaversie 8.7 uitgerold van Android Auto. Naast oplossingen voor bugs is daarbij ook de werking van 'Niet Storen' voor Coolwalk verbeterd, en het donkere thema in de auto werkt nu los van het thema dat op je telefoon actief is.

Geduld is de boodschap

Alleen weet je met dit artikel dus dat het geen zin heeft om bètaversie 8.7 van Android Auto te installeren, tenminste als je daarmee hoopt om de Coolwalk-interface te mogen verwelkomen. Dat werkt dus via een aparte server-side-update.

Het is ook moeilijk te voorspellen wanneer Google jouw telefoon toelaat tot het Coolwalk-clubje. Dat kan in de komende uren gebeuren, maar Google kan er net zo goed nog meerdere dagen of weken over doen. Heb jij de update ontvangen, en vind je de nieuwe interface en de mediaspeler met tijdsbalk een verbetering? Laat het ons weten in de reacties.

Android Auto

Android Auto

Android Auto is een speciaal besturingssysteem van Google voor het infotainmentsysteem in je auto. Het werd door Google in 2014 aangekondigd en i ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Auto

Dit vind je misschien ook leuk