Waze werkt vanaf nu met nieuwe Android Auto Coolwalk-interface

Waze werkt vanaf nu met nieuwe Android Auto Coolwalk-interface

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De navigatie-app Waze is nu geschikt voor de nieuwe Coolwalk-interface van Android Auto. De app kan dus in een gesplitst scherm worden weergegeven, naast andere vensters. Helaas kan nog niet iedereen van deze update genieten. Coolwalk is namelijk nog niet voor iedereen beschikbaar.

Android Auto en Waze

Waze is klaar voor de nieuwe Coolwalk-interface van Android Auto, dat hebben gebruikers op Reddit ontdekt. Toen Coolwalk voor de eerste bètagebruikers van Android Auto beschikbaar werd, werkte de functie alleen in combinatie met Google Maps, maar dus niet met Googles andere navigatie-app Waze. Het werd door Waze al wel aangekondigd dat er ondersteuning voor Coolwalk onderweg is.

Gerelateerde artikelen

Waze kan nu net zoals Google Maps geopend worden in een gesplitst scherm. Bij auto's die een groot scherm hebben op hun infotainmentsysteem heeft dat veel voordelen. De routebegeleiding is namelijk dankzij de nieuwe interface dichter afleesbaar voor de bestuurder. Naast het hoofdscherm waarin Waze word geopend, zijn er aparte vensters zichtbaar: een mediaspeler voor je muziek en podcasts en een plaats waar al je meldingen binnenkomen.

Afbeeldingen: u/Bob_Loblaw_Law_Blog1 op Reddit

Waze op de tweede plaats?

Er is maar een nadeel dat speelt. Coolwalk is momenteel beschikbaar voor een kleine groep gebruikers van Android Auto. Dat schrijven buitenlandse media, maar we merken dat in Nederland en België de situatie precies hetzelfde is. Volgens de voorlopige resultaten van onze AW Poll, die deze week nog tot zondag loopt, werkt Coolwalk maar bij 20,82 procent van alle lezers die al gestemd hebben. In dit artikel gaan we veel uitgebreider in op de verspreiding van de Coolwalk-update.

Het is opvallend dat het voor Waze-gebruikers toch iets langer heeft geduurd alvorens de app werd aangepast aan de nieuwe interface. Binnen Google werken nu dezelfde personen aan Waze die ook Google Maps ontwikkelen. Maps is dus de app die voorrang krijgt en dat is naar verluidt ook een punt van frustratie bij de ontwikkelaars van Waze.

Ben jij een Waze-gebruiker en heb jij ook al de Coolwalk-interface? Laat het ons weten in de reacties en contacteer via deze weg de redactie.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Auto

Dit vind je misschien ook leuk