Games streamen op Utomik Cloud nu beschikbaar op Android

Games streamen op Utomik Cloud nu beschikbaar op Android

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

De cloudgamingservice van Utomik is vanaf nu beschikbaar op Android-apparaten. Hierdoor kun je meer dan 200 games van de dienst nu ook op je Android-smartphone spelen. Met de lancering naar Android-apparaten komt Utomik tevens met een cadeautje.

Wat is Utomik?

Utomik is een gamingplatform waarop meer dan 1400 games te vinden zijn. Het platform biedt daarnaast ondersteuning voor cloudgaming, en deze cloudgamingdienst komt nu ook beschikbaar voor Android-apparaten. Utomik biedt zo'n 200 games aan in verschillende genres en elke week moeten hier nieuwe games bijkomen.

Met de toevoeging van ondersteuning voor Android kun je de games die je speelt op het platform nu op nog meer apparaten spelen. Daarnaast biedt het platform ook een hybride spelmodel wat inhoudt dat je kunt schakelen tussen meerdere apparaten. Als je bijvoorbeeld een game op je tv speelt, dan kun je deze direct 'overzetten' en over laten schakelen naar je smartphone en/of tablet. In een persbericht zegt Utomik hier zelf het volgende over: ''Met cloudgaming biedt Utomik een toegankelijke game-ervaring, waardoor mensen kunnen spelen waar en wanneer ze maar willen.''

Games streamen op Utomik Cloud nu beschikbaar op Android

Kosten, eisen en het cadeautje

Utomik is een betaalde dienst die vanaf 6,99 euro per maand af te sluiten is, de prijs kan oplopen tot 12,99 euro per maand. Op de website van Utomik lees je hier meer over. Aankomend weekend - van 16 tot en met 18 december - kan iedereen de 200 games voor Android echter gratis uitproberen. Mocht je besluiten een abonnement op de dienst te willen nemen, dan krijg je levenslang 50 procent korting. Let wel, om in aanmerking te komen voor de korting moet je het abonnement hetzelfde weekend nog afsluiten.

Gerelateerde artikelen

De cloudgamingservice van Utomik is beschikbaar voor smartphones en tablets die draaien op Android 9 en hoger. Daarnaast kunnen de spellen gespeeld worden op tv's van Samsung en LG. Het gaat hier om modellen die in 2021 of later zijn uitgebracht. De spellen draaien op 1080p met 30 tot 60 fps.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Business

Dit vind je misschien ook leuk