ChatGPT

Lees al het laatste nieuws over ChatGPT

Wat is ChatGPT?

ChatGPT is een chatbot die van kunstmatige intelligentie gebruik maakt om complexe antwoorden te geven op elke open vraag. Je kan ook opeenvolgende vragen stellen. De tool is ontwikkeld door OpenAI, een bedrijf waar onder meer Microsoft sterk in investeert. De AI is getraind door het grote GPT-3.5 taalmodel dat met leertechnieken is verfijnd.

Sommige gebruikers laten ChatGPT programmeren of gedichten maken en op Androidworld hebben we aan de chatbot gevraagd om de titel van dit artikel te bedenken. We kregen daarbij vier suggesties en het resultaat mag er zijn, zoals je hieronder in de afbeelding kan zien. 

En toch is er wel een duidelijke beperking, want de chatbot kan geen zoekopdrachten op het internet kan uitvoeren, ook al heeft hij al wel toegang tot een enorme database van gegevens. Soms zien we ook feitelijke onjuistheden in de antwoorden. Bij onze vraag over de smarthome-standaard 'Matter' schreef ChatGPT bijvoorbeeld dat Matter een videoplatform is van Google.

ChatGPT

De eerste suggestie van ChatGPT werd de titel van dit artikel

Bezorgdheid over ChatGPT

ChatGPT is verder zo ontworpen dat het op sommige onderwerpen niet uitgebreid in gaat. Een gebruiker wist dat systeem begin deze maand nog te omzeilen. Hij kreeg zo gedetailleerde instructies voor het maken een molotovcocktail (via Twitter). Zulke voorvallen leiden ertoe dat OpenAI positieve wijzigingen maakt in de algoritmen van ChatGPT, maar het doet ook bij critici de wenkbrauwen fronsen. En er zijn nog meer bezorgdheden, want het systeem kan ook door studenten worden misbruikt bij het maken huiswerk en proefwerken. 

Gerelateerde artikelen

ChatGPT downloaden

ChatGPT is geen app maar een website waar je een account kunt aanmaken. Dat doe je via onderstaande link. 

Dit vind je misschien ook leuk