60% stopt telefoon ondersteboven in broekzak

60% stopt telefoon ondersteboven in broekzak

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Drie op de vijf Androidworld-lezers stopt zijn telefoon op zijn kop in zijn broekzak met het scherm richting het been. Het was een gekke vraag, maar wel een populaire vraag: heel veel mensen vulden de AW Poll in deze week en daaruit kunnen we concluderen dat veel mensen de ondersteboven-manier met scherm op het been het prettigst vinden.

Telefoon in de broekzak

De schrijver van dit stuk snapt daar niks van: hoe ga je dan zitten? Draagt niemand skinny jeans? Maar goed, altijd een tas bij de hand maakt het aantrekkelijker om de telefoon daarin te gooien. Dat vond echt maar 5 procent.

Na dat op z’n kop en met het scherm tegen het lijf, stopt één op de vijf lezers zijn toestel liever met de goede kant boven met het scherm naar het been gericht in de broekzak. Ook erg populair dus. En blijkbaar zijn we toch bang voor gevaar van buitenaf, waardoor dat scherm veilig naar onszelf gericht moet zijn.

Er zijn ook mensen die het scherm wel naar buiten richten: 4 procent heeft zijn telefoon daarbij met de goede kant boven, en nog eens 4 procent doet dat ook, maar dan met de telefoon op z’n kop. 6 procent stemde ‘anders’. Kaspar bijvoorbeeld, die steekt hem heel ergens anders: “Gewoon van rechtop in de hand ondersteboven, scherm naar binnen in de kontzak. Heb zo'n beetje het grootst denkbare toestel (Samsung S22 Ultra) en dat past prima.”

60% stopt telefoon ondersteboven in broekzak

AW Poll

En dan heb je natuurlijk ook nog mensen met een vouwtelefoon. joel_zhou: “Ik heb een flip 4 dus dat gaat net iets ander, ik doe de coverscreen naar mijn been en met de oplaadport naar de zijkant.” En Mark.v69: “Ingeklapt in mijn rechter broekzak, met de laadpoort naar boven toe (heb daar wel een stofkapje op zitten aangezien ik mijn telefoon altijd draadloos op laad).”

Der Rudi gaat liever voor de cowboymanier: “In een riemhoesje natuurlijk. Dan krijg je geen versleten broekzakken en hij is goed beschermd.” Is dat ouderwets? Cashje vindt van wel, Rudi denkt van niet: “Dat is inderdaad zo 1995, maar alles komt weer terug, dus dit is binnen no time weer in de mode. :)”

Gerelateerde artikelen

Hopelijk is het beschermen van je telefoon wel altijd in de mode. Wel zo duurzaam, en het leven is al duur genoeg, nietwaar? Thanks voor het meedoen, tot volgende week!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Community

Dit vind je misschien ook leuk