AW Poll: 1 op de 7 lezers vindt die fake maanfoto’s geen probleem

AW Poll: 1 op de 7 lezers vindt die fake maanfoto’s geen probleem

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

14 procent van de lezers vindt het geen probleem dat Samsung-telefoons met hun kunstmatige intelligentie zorgen dat maanfoto's er veel beter uit komen te zien dan de werkelijkheid. Samsung is deze week in verlegenheid gebracht voor het iets te enthousiast upgraden van maanfoto’s met zijn 100x Space Zoom Moonshot. Hoewel het zelf aangeeft dat het zeker geen foto’s nept, komt dat wel zo over op veel mensen. Maar, zo blijkt, voor diverse mensen is al die AI-mooimakerij helemaal geen probleem.

Maanfoto van Samsung

Toch is het gros van de Androidworld-lezers helemaal niet te spreken over het neppen van de maanfoto. 47 procent geeft aan dat het niet wil dat zijn of haar maanfoto wordt gefaket. Er is ook nog een flinke groep van 35 procent die zegt dat een beetje kunstmatige intelligentie best oke is, maar dat er geen sprake moet zijn van manipulatie. 3 procent weet het niet zo goed: en dat is logisch, het is immers misschien ook wel heel afhankelijk van in hoeverre er wordt gefaket.

Gerelateerde artikelen

Eigenlijk geven veel lezers aan dat ze de keuze willen hebben. Prima dat het kan, maar het moet ook uitkunnen. ikkuh: “Ik vind het geen probleem als ik hem maar uit kan zetten. Net als alle anders filters.“ karel-willem lijkt het allemaal maar onnodig gedoe te vinden. “In theorie maakt iedereen dezelfde foto van dezelfde maan. Dat slaat dus nergens op. Trek dan gewoon een mooie foto van Internet.” Hoewel dat natuurlijk altijd een optie is als je hem alleen gebruikt om zelf thuis naar te kijken, moet je wel rekening houden met fotorechten. Anders worden de maanplaatjes op jouw website, blog of social media ineens erg duur.

AW Poll: 1 op de 7 lezers vindt die fake maanfoto’s geen probleem

AW Poll

glasblazer moet niets hebben van de AI: “Foto's die nep zijn en niets met de werkelijkheid van plaats, tijd en emotie te maken hebben horen op een welke camera dan ook niet thuis.” Ondertussen hebben andere lezers ontdekt waarom deze functie er is. @tukker: “Natuurlijk is dat erg, je krijgt niet wat je fotografeert maar wat zijn willen dat je ziet. Straks maak ik een foto van een Alien op de maan en wordt hij gewist omdat het volgens AI een imperfectie is. 😥#wegperfecteplaatje”.

Wij hebben tot nu toe met onze Samsung Galaxy S23 Ultra inderdaad nog geen maanmannetjes of ander buitenaards gespuis gespot, dus misschien heeft @tukker gewoon hartstikke gelijk.

Dank voor jullie reacties! Volgende week weer? Dan zijn we terug met een nieuwe AW Poll.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk