AW Poll: 10 procent zou overstappen op iPhone als het betaalbaar was

AW Poll: 10 procent zou overstappen op iPhone als het betaalbaar was

Laura Jenny

door Laura Jenny

Eén op de tien lezers van Androidworld zou overstappen naar iPhone als het heel betaalbaar was. 6 procent zou overstappen als de specificaties echt veel beter zijn dan die van Android. Het blijkt voor die mensen dus toch wel een aantrekkelijke telefoon. Net als 3 procent van de mensen die eigenlijk wil overstappen van Android naar iOS. 7 procent gebruikt nu zelfs een iPhone als standaard telefoon.

iPhone of Android?

Cyclon biecht wel eerlijk op dat het waarschijnlijk alsnog nooit zal gebeuren: “'k heb gekozen voor "als het betaalbaar is". Maar 'k vind 200 euro betaalbaar, dus 'k denk dat dit nooit zal gebeuren.” Mo Hinterecke gaat misschien binnenkort wel overstappen, want wat hij voorstelt wordt binnenkort verplicht gesteld door de EU. Wel alleen als hij er eentje cadeau krijgt of wint: “Niet zolang ik geen apps kan sideloaden. Als dat ooit mogelijk wordt en ik krijg er eentje zal ik geen nee zeggen. Kopen zou ik een iPhone sowieso al niet. Veel te duur.”

AW Poll: 10 procent zou overstappen op iPhone als het betaalbaar was

Nog steeds is het grootste deel van de respondenten van onze AW Poll niet geïnteresseerd in iPhone en dat ook nooit geweest: 59 procent geeft dit aan. 10 procent had in het verleden wel eens een iPhone, maar zegt nu niet meer terug te willen. Giel234 bijvoorbeeld, maakte er zelfs een hele strijd van met een vriend: “Ik ben vanaf 2013 Android fan. Mijn maat had destijds een Iphone... dat werd een battle. Ik begreep niet dat die maat tevreden was met die waardeloze Ios. Zoveel instellingen en mogelijkheden kunnen WEL in Android en NIET in Ios?? Dat was toen in2013 en geldt nu 10 jr later nog altijd. In 2020 kreeg ik van mijn werkgever echter een IphoneX. Toen maar uit nood deze als 2e phone in gebruik genomen. Met deze ervaring nu NOG meer overtuigde Android-fan. (En die maat? Die is sinds 2019 bekeerd en overgestapt naar Samsung modellen.)”

Appe, of liever niet?

4 procent tot slot, geeft aan een ander antwoord te hebben. Voor sommige mensen gaat het om Android versus iOS: voor anderen weer om bepaalde merken. Khalid is helder: “Samsung for ever”. En Sjoerd-1 merkt ook vooral iets op over het merk: “Ik ben vertrouwd met Android en ook tevreden. Dus heb ik geen enkele reden om een iPhone te kopen. Overigens heb ik het idee dat je bij de aankoop van een iPhone flink betaalt voor het merk en niet voor wat de telefoon te bieden heeft.”

Bedankt voor jullie eerlijkheid: het was natuurlijk een beetje de knuppel in het hoenderhok gooien. Volgende week gooien we weer een vraag je richting op, tot dan!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Community

Dit vind je misschien ook leuk